
Foto: curioushalt.com
Iskušajte ovu grešno ukusnu kombinaciju Nutelle i Mascarponea koja će nestati u trenu
Ako ste obožavatelj Nutelle (a ima li nekog tko nije?), morate isprobati ovaj recept. Može li bolje od kombinacije Nutelle, keksa, lješnjaka i krem sira? Iskušajte ovaj recept koji je tako lako napraviti, a nestat će u času.
Sastojci:
250 g digestive keksa
75 g omekšalog maslaca (nezasoljenog)
400 g nutelle (sobne temperature)
100 g nasjeckanih, tostiranih lješnjaka
500 g krem sira (sobne temperature)*
60 g šećera u prahu
*Za bogatiji okus preporučamo da koristite sir Mascarpone
Priprema:
1. Usitnite kekse u multipraktiku, dodajte omekšali maslac i žlicu Nutelle.
2. Kad se masa usitni dodajte 25 g (3 velike žlice) nasjeckanih lješnjaka te dalje miksajte dok se masa ne ujednači.
3. Stavite u kalup promjera 23 cm papir za pečenje kako bi kasnije lakše izvadili tortu na tanjur za serviranje. Zatvorite obruč. Uspite mrvice i poravnajte podlogu žlicom. Stavite u hladnjak.
4. Izmiksajte sir sa šećerom u prahu, dodajte nutellu pa miksanjem ujednačite kremu. Izvadite podlogu iz zamrzivača, lagano stavite kremu, poravnajte i pospite ostatkom sjeckanih lješnjaka. Stavite u frižider na 4 sata ili preko noći da se krema bolje stisne.
Recept:nigella.com