
Foto: Pixabay
Nemate ideje što kuhati po ljetnim vrućinama? Isprobajte tjesteninu s piletinom na drugačiji način i unesite malo egzotike u vašu kuhinju
Popularan kineski recept “Chow mein” brz je i jednostavan, a što je najbolje- pripremit ćete ga u manje od 10 minuta. Također, recept možete prilagoditi ukusu, izbaciti pojedine sastojke i dodati povrće po izboru, u svakom slučaju- pripremite se na eksploziju okusa.
Inače, Chow Mein prevedeno s kineskog znači ”prženi rezanci”. Dakle, najvažnije pravilo za pripremu ovog jela jest da prethodno kuhane rezance trebate dobro popržiti u woku ili većoj tavi. Ovaj način pripreme tjestenine ili riže naziva se ”stir fry” i vrlo je česta i popularna metoda u kineskoj kuhinji.
Sastojci:
150 g kineskih rezanaca ili tankih špageta
300 g pilećih prsa očišćenih od kosti
malo prženog sezamovog ulja
2 žlice soja umaka
1 žličica mješavine azijskih začina (ukoliko nemate mješavinu, možete kombinirati cimet, anis, đumbir, crni papar i češnjak u prahu)
1 žličica chilli umaka (po ukusu)
1 puna žlica gustina
1 žličica ulja kikirikija
1 crvena paprika, tanko narezana i očišćena
150 g klica graha
1 češnjak, narezan po dužini
Crni papar, svježe mljeveni
Priprema:
1. Kuhajte tjesteninu u kipućoj vodi 2- 3 minute, neka bude al dente. Ocijedite, isperite hladnom vodom i ponovno procijedite. Začinite s malo sezamovog ulja i promiješajte kako se tjestenina ne bi zalijepila.
2. Piletinu narežite na trakice i začinite u zdjeli s malo soja umaka, mješavinom začina i chilli umakom po ukusu. Dobro promiješajte, a zatim pospite gustinom.
3. Zagrijte wok tavu ili duboku tavu i dodajte ulje kikirikija, dodajte piletinu i pržite 3- 4 minute ili dok piletina ne dobije zlatnu boju.
4. Dodajte crvenu papriku i pržite jednu minutu, dodajte klice graha i češnjak te pržite 30 sekundi. Umiješajte kuhanu tjesteninu i začinite soja umakom, uljem sezama i svježe mljevenim crnim paprom.
5. Tjesteninu poslužite odmah.


Foto: healthynibblesandbist
Izvor: bbc.com