"Comfort food"

Chilli pečena bundeva s javorovim sirupom, orasima i feta sirom savršen je jesenski obrok

P. N.

Foto: iStock

Foto: iStock

Isprobajte ovaj prekrasan jesenski recept koji će probuditi sva vaša osjetila



Pronašli smo novi način pripreme bundeve koji će vas oduševiti svojim okusima. Karamelizirana bundeva u kombinaciji sa chilli začinom probudit će sva vaša osjetila. A za potpuni užitak razbacajte malo feta sira i nasjeckanih oraha- i jesen može početi


Sastojci:


1 kg bundeve po izboru




2 crvena luka, nasjeckana na kolutiće


¼ šalice grubo nasjeckanih oraha


3 žlice javorovog sirupa, meda ili smeđeg šećera


3 žlice maslinovog ulja


1 žlica chilli začina ili po ukusu (okus će biti blaži kad se prepeku)


½ žličice soli


Prstohvat crnog papra


Dodaci (opcionalno):


¼ šalice feta sira


svježa čili papričica, tanko nasjeckana


peršin, sitno nasjeckan


Priprema:


1.Pećnicu zagrijte na 200°C.


2.Bundevu ogulite i nasjeckajte na kockice veličine 2.5 cm. Odvojite sjemenke i isperite vodom pa stavite sa strane.


3.Na veliki pladanj za pečenje stavite kockice bundeve, sjemenke, orahe, i luk. Poškropite maslinovim uljem i javorovim sirupom i sve dobro promiješajte kako bi se ujednačeno ispeklo.


4.Bundevu začinite chilli začinom, solju i paprom.


5.Pecite 25 minuta ili dok bundeva ne dobije smeđu boju. Promiješajte nakon 15 minuta pečenja.


6.Izvadite iz pećnice, prekrijte feta sirom, svježom čili papričicom i peršinom.





Izvor: recipetineats.com


Foto: recipetineats.com