Foto: iStock
Isprobajte ovaj prekrasan jesenski recept koji će probuditi sva vaša osjetila
Pronašli smo novi način pripreme bundeve koji će vas oduševiti svojim okusima. Karamelizirana bundeva u kombinaciji sa chilli začinom probudit će sva vaša osjetila. A za potpuni užitak razbacajte malo feta sira i nasjeckanih oraha- i jesen može početi
Sastojci:
1 kg bundeve po izboru
2 crvena luka, nasjeckana na kolutiće
¼ šalice grubo nasjeckanih oraha
3 žlice javorovog sirupa, meda ili smeđeg šećera
3 žlice maslinovog ulja
1 žlica chilli začina ili po ukusu (okus će biti blaži kad se prepeku)
½ žličice soli
Prstohvat crnog papra
Dodaci (opcionalno):
¼ šalice feta sira
svježa čili papričica, tanko nasjeckana
peršin, sitno nasjeckan
Priprema:
1.Pećnicu zagrijte na 200°C.
2.Bundevu ogulite i nasjeckajte na kockice veličine 2.5 cm. Odvojite sjemenke i isperite vodom pa stavite sa strane.
3.Na veliki pladanj za pečenje stavite kockice bundeve, sjemenke, orahe, i luk. Poškropite maslinovim uljem i javorovim sirupom i sve dobro promiješajte kako bi se ujednačeno ispeklo.
4.Bundevu začinite chilli začinom, solju i paprom.
5.Pecite 25 minuta ili dok bundeva ne dobije smeđu boju. Promiješajte nakon 15 minuta pečenja.
6.Izvadite iz pećnice, prekrijte feta sirom, svježom čili papričicom i peršinom.
Izvor: recipetineats.com
Foto: recipetineats.com