IZOSTANAK TRADICIONALNE NAGRADE

Zbog pandemije odgođen izbor Novog lista za najbolje sportaše PGŽ-a u 2020.

Ivana Vaupotić

BRONCA NA KORZU - Dejana Milosavljević/FOTO: M. Gracin

BRONCA NA KORZU - Dejana Milosavljević/FOTO: M. Gracin

Iz istog razloga nije održana niti dodjela prošlogodišnjim laureatima, koja je trebala biti održana u svibnju u okviru proslave 120. obljetnice Novog lista.



RIJEKA Prosinac je mjesec slavlja i darivanja, analiza i podsjećanja na sve dobro što je obilježilo godinu na izmaku. No, pandemija koronavirusa ponešto je izmijenila običaje pa će ove godine izostati tradicionalni izbor najbolje sportašice, najboljeg sportaša, najbolje ekipe i najbolje momčadi Primorsko-goranske županije za Nagradu Novog lista, što se dodjeljuje više od dva desetljeća.


Zbog pandemije koronavirusa nije održana niti dodjela prošlogodišnjim laureatima, kuglačici Mlake i svjetskoj prvakinji Mirni Bosak, Andreju Krstiniću, članu Duba iz Malinske i četverostrukom svjetskom prvaku u samostrelu, kuglačicama Mlake, pobjednicama Svjetskoga kupa i prvakinjama Hrvatske te sportskim ribolovcima Frani Tomljenoviću (Lovrata) i Mateu Vukušiću (Kostrena), srebrnima s hrvatskom reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu u lovu s brodice do 21 godine, rezultatske uspjehe koje su svojim glasovima vrednovali čitatelji Novog lista, a koja je trebala biti održana u svibnju u okviru proslave 120. obljetnice Novog lista.


Sredinom ožujka pandemija koronavirusa zaustavila je sve treninge i natjecanja na gotovo dva mjeseca, neki su nakon povratka na sportske terene sezonu uspješno priveli kraju, neki su pak zbog odluke nacionalnih saveza morali prekinuti natjecanje. Stoga je uredništvo Novog lista donijelo odluku da bi u ovim okolnostima bilo nepravedno izabrati najbolju sportašicu, najboljeg sportaša, najbolju ekipu i najbolju momčad u 2020. godini.




No, i u ovoj natjecanjima siromašnoj godini, sportaši Primorsko-goranske županije donijeli su svima toliko potrebnu radost. Počevši od rukometaša Vlade Matanovića, koji je u siječnju s hrvatskom reprezentacijom osvojio srebro na Europskom prvenstvu, preko nogometaša Rijeke, koji su osvojili Kup Hrvatske, treće mjesto u prvenstvu i ostavili dobar dojam u skupini Europske lige, do kuglačica Mlake, koje su nastavile su trofejni niz i titulu prvakinja Hrvatske osvojile bez ijednog poraza u Prvoj ligi.


No, uspjeh o kojem će se još dugo pričati djelo je četiriju nekadašnjih rukometašica Zameta, Ćamile Mičijević, Ane Debelić, Katarine Ježić i Dejane Milosavljević, koje su s hrvatskom reprezentacijom osvojile broncu na Europskom prvenstvu u Danskoj i ostvarile najveći uspjeh u povijesti ženskog rukometa. Gdje ćeš bolje čestitke za kraj ove sumorne godine.