Prva liga

Zamećanke u Bjelovaru osvojile nova dva boda

Igor Duvnjak

ŠEST GOLOVA - Ana Debelić Šestan/Foto M. ĐEKIĆ

ŠEST GOLOVA - Ana Debelić Šestan/Foto M. ĐEKIĆ



BJELOVAR Utakmica 6. kola Prve lige rukometašica: Bjelovar – Zamet 30:33 (15:18). Dvorana Europskih prvaka. Gledatelja: 100. Suci: Luka Šipoš (Trnovec Bartolovečki) i Marko Zeko (Šenkovec).


BJELOVAR: Turk 6, Balaško 1, Gavrić 6 (2), Oremović 1, Paštar 3, Mikulić, Turkalj, Mrđen 8 (1), Jelić-Balta, Kristić, Solina, Pokopac, Grizelj 5, Tasić, Petrović, Ravenšćak.


ZAMET: Šegota, Troskot 4, Vukelić, Debelić Šestan 6, Jukan, Tabar, Pleša 6, Brusić 4 (2), Pleše 4, Leverić, Grozdanić, Černeka 4, Svast 1, Kovačević, Šutović 4, Vujisić.




Isključenja: Bjelovar 10, Zamet 12 minuta. Sedmerci: Bjelovar 6 (3), Zamet 2 (2).


Rukometašice Zameta su iz Bjelovara otišle kući pjevajući, matirale su Bjelovar 33:30. Sve su vrijeme kontrolirale situaciju i vodile, u prvom dijelu su akumulirale kapital, tri gola prednosti, i na kraju ga pretvorile u važan uspjeh.


Riječanke su otpočetka krenule preslušavati bjelovarsku obranu, krhko je znanje, pokazivalo se iz minute u minutu, toliko da su gošće u tih trideset minuta poentirale čak osamnaest puta.


Odmarale su se s tri gola prednosti, mogle su imati i značajniji višak, ali unatoč tome što je Helena Šegota imala odličan učinak od čak devet obrana, Zamećanke su ipak kapitulirale petnaest puta. Nika Pleše i iskusna povratnica u ekipu Silvija Černeka za dvije minute stvorile su dva gola prednosti i od tada su Bjelovarčanke samo kaskale za Riječankama, dostigle su ih tek dva puta u poluvremenu u kojem je rezultat bio stalno na riječkoj strani.


Nika Pleše pogodila je za 14:10 u 20. minuti, a samo dvije minute kasnije Mirna Brusić je ostvarila najveću razliku, 16:11. Ipak, domaćice su dio odmora uspjele donekle sanirati štetu i smanjiti na 18:15.


Zagrizle su na početku nastavka i za nekoliko minuta istopile gostujuću prednost, Ana Turk je pogodila za 19:19. Stefanie Troskot i Katarina Šutović su, međutim, brzo izrekle riječke replike, tek toliko da iznova Zameta odvoje na dva koraka razlike, sve dok se kraj igre nije ni nazirao.


Gošćama se i dalje omililo držanja uzdi igre, pritom su i dalje kontrolirale rezultat, imale su dva koraka prednosti koja su ulaskom u posljednju četvrtinu igre Troskot i Brusić povećale na tri (27:24). Bjelovarčanke se pak nisu mirile s takvim stanjem i usput su najavile zanimljivu završnicu kada je Turk deset minuta prije kraja smanjila na 27:26.


Ulaskom u ciljnu ravninu Ana Debelić Šestan, Černeka i Šutović lansirale su seriju 3:0 za 31:27 četiri minute prije kraja i dale odgovor na pitanje tko su pobjednice u Bjelovaru.