Rukomet

Zamećanke slavile na otvaranju nove sezone, neuhvatljiva Nikolina Pleša zabila osam golova

Igor Duvnjak

Nikolina Pleša/Foto V. KARUZA

Nikolina Pleša/Foto V. KARUZA

ZELINA – ZAMET 20:24




SV. IVAN ZELINA Utakmica 1. kola Prve lige rukometašica: Zelina – Zamet 20:24 (9:9). Sportska dvorana Zelina.


ZELINA: Marić 1, Čaleta, Madžarac 3 (1), Tokić 1, Nizek, Gudek 7 (2), Poldrugač, Prugovečki, Šelko, Šimunec, Bešlija,Marković 5, Lujić 3, Košćec.


ZAMET: Šegota, Troskot 2, Vukelić, Debelić Šestan 1, Jukan, Budić, Tabar 4 (4), Pleša 8, Brusić 1, Pleše 5, Grozdanić, Černeka 1, Svast, Šutović 2, Vujisić.




Isključenja: Zelina 10, Zamet 8 minuta. Sedmerci: Zelina 4 (3), Zamet 4 (4).


Pun pogodak mlade ekipe rukometašica Zameta na startu prvenstva, igračice trenera Josipa Štokića su u Svetom Ivanu Zelini u završnom sprintu odmakle od domaće Zeline za uvjerljivih 24:20.


Nepune dvije i pol minute do kraja gošće su vodile tek 21:20, ali su onda munjevito finiširale s tri gola od čega su dva kapetanice Ive Tabar iz sedmeraca, dok je jedan plasirala neuhvatljiva Nikolina Pleša, golgeterica ove premijere, koja je dala čak osam golova, trećinu Zametovih golova.


Ekipe su inače u prvom poluvremenu bile »rame uz rame«, bilo je pet izjednačenja pri čemu je Zelina vodila golom, dva razlike. Domaće su stekle 14:11 u 36. minuti, ali je to bio njihov zenit.


Silvija Černeka, Nika Pleše i Katarina Šutović su odmakle Riječanke na 21:19 četiri minute do kraja. Ta najava punog pogotka je u završnici i pretvorena u vrijednu pobjedu uoči gostovanja u idućem kolu u Dugom Selu.