Težak poraz

Zamećani doživjeli brodolom na otvaranju povratničke premijerligaške sezone

Igor Duvnjak

SEDAM GOLOVA - Marko Pikec/Foto M. ĐEKIĆ

SEDAM GOLOVA - Marko Pikec/Foto M. ĐEKIĆ

U duelu s domaćinima, "trećom silom" hrvatskog rukometa, riječka je momčad djelovala kao trećerazredna ekipa



SESVETE Utakmica 1. kola B skupine Premijer lige rukometaša: Sesvete – Zamet 43:26 (18:14). Dvorana u Sesvetama.


SESVETE: Perić, Antunović, Jelovčić 3, Dumenčić 5 (5), Kahlina, Tomić 2, Raužan 7, Šuker, Ivanišević 5, Gavrić 3, Godec 2, Štrković, Finek 3, Pavičić 1, Svržnjak 4, Topić 8.


ZAMET: Zena, Černeka 1, Vučko, Ogurlić 1, Markota, Tomljanović 7 (2), Mrakovčić 3, Viskić, Kezić 2, Ćosić 1, Pikec 7, Golik, Marković, Klanac, Lencović 2, Perkov 3.




Isključenja: Sesvete 6, Zamet 6 minuta. Sedmerci: Sesvete 5 (5), Zamet 2 (2).


Rukometaši Zameta su u Sesvetama doživjeli brodolom na suhom. U duelu s domaćinima, “trećom silom” hrvatskog rukometa, riječka je momčad djelovala kao trećerazredna ekipa, o tome uostalom svjedoči i krajnih, “košarkaših” čak 43:26, sedamnaest golova razlike koji govore o (ne)ravnopravnosti pretendenata na premijerne bodove u ovoj sezoni Premijer lige.


Obrana gostiju je još nekako funkciuonirala do poluvremena, kada su Sesvete vodile 18:14, a onda u nastavku zona gostiju izgledala je kao zahvaćena elementarnom nepogodom. Napad Sesvećana se pritom mogao toliko zabavljati kao da ima pucački trenining, poentirao je “samo” 28 puta, skoro pa svake minute matirao je skroz nemoćne Zamećane.


Početak utakmice nije najavljivao ovako porazan rasplet za goste koji su u prvih dvanaestak minuta uspjeli ostvariti šest izjednačenja. Sredinom poluvremena Sesvete je polako počelo opravdavati ulogu velikog favorita, odmaklo je na 12:8, u 22. minuti povisilo i na 16:9 poslije serije 3:0.


Zamet je ipak do odmora i u nekoliko početnjih minuta nastavka pokušavao održavati korak, zaostajući za tri, četiri pogotka, sve do ulaska u u posljednju trećinu utakmice. Brzometnom serijom 4:0 Sesvete je odjurilo do 28:20 i najavilo očekivanu pobjedu. Gosti su polako počeli gubiti dah dok su Sesvećani samo nastavili povećavati ionako veliki kapital. Vatrometom na kraju, rijetko viđenom serijom čak 7:0 u posljednjih nepunih pet minuta slavili su 43:26.