Kvalifikacije za OI

VIDEO NBA igrač dva puta htio zabiti auto-koš kako bi spasio svoju momčad. Nije uspio

Portal Novilist.hr

Foto FIBA, Screenshot

Foto FIBA, Screenshot

Španjolski As je ovu situaciju nazvao "najsramotnijim događajem u povijesti moderne košarke"



SAN JUAN U susretu koji je odlučivao o pobjedniku skupine B kvalifikacijskog turnira za odlazak na Olimpijske igre koji je se održava u San Juanu, domaćin Portoriko je pobijedio Italiju 80:69. Portoriko je tako osvojio prvo mjesto u skupini, u polufinale ide i Italija, dok je Bahrein posljednji.


Sada su poznati i parovi polufinala, snage će odmjeriti Litva i Italija, te Portoriko i Meksiko. Kao i na preostala tri kvalifikacijska turnira, samo pobjednik ide u Pariz.


Na drugom turniru, onome u Rigi, Gruzija je morala svladati Filipine s 19 poena razlike kako bi izborila plasman u polufinale, no u tome nije uspjela. A ono što je iznenadilo javnost je nevjerojatan pokušaj NBA igrača Goge Bitadzea da donese svojoj momčadi tih “plus 19”.




Naime, u konačnici je Gruzija slavila s 96:94, a kod rezultata 96:93 košarkaš Filipina je imao dva slobodna bacanja. Nakon što je zabio prvo, s klupe Gruzije je stigla naredba da se, u slučaju da promaši drugo, postigne autokoš kako bi se izjednačio rezultat i utakmica odvela u produžetke u kojem bi momčad Aleksandra Džikića dobila priliku u tih pet minuta doći do razlike od 19 poena.


Međutim, Goga Bitadze je promašio nevjerojatan zicer, odnosno zakucavanje i utakmica je okončana pobjedom Gruzije od 96:94. Ovdje možete pogledati cijelu situaciju. Srbin na klupi Gruzije nije mogao vjerovati što gleda…


Inače, španjolski As je ovu situaciju nazvao “najsramotnijim događajem u povijesti moderne košarke”.