Varteks je član četvrtog razreda hrvatskog nogometa (3. Nogometna liga Sjever). Klub je osnovan u svibnju 2011. godine, a ovo je bilo prva prvi puta da “Bumbari” igraju službenu utakmicu s jednim prvoligašem.


Osijek je poveo u 9. minuti golom Marka Solde. Nail Omerović je proigrao Soldu u kaznenom prostoru, ovaj je lako prošao kroz obrambenu liniju, potom zaobišao s lijeve strane i vratara Banfića te iz peterca mirno poslao loptu u mrežu.




U 40. minuti gosti su uzdramili okvir suparničkog gola. Pušićev šut uspio je obraniti Banfić i odbiti loptu do Hernanija koji je imao “zicer”, ali je umjesto mreže pogodio gredu.


Korak bliže pobjedi Osijek je stigao u 61. minuti, Pušić je lijepo “podvalio” loptu za utrčalog Jakupovića koji je ušao u šesnaesterac i zabio za 2-0.


U 73. minuti se ponovo tresla mreža domaćina, Jugović je dao idealnu okomitu loptu za Limu koji je sa 17 metara pogodio desni kut pokraj istrčalog vratara domaćina.


Četiri minute kasnije Varteks je smanjio, a Glavica je sa 8-9 metara pogodio mrežu Malenice.


U 88. minuti Osijek je bio korak do još jednog gola, no Soldo je u istom napadu dva puta tresao okvir suparničkog gola. Prvo je pogodio gredu, a potom i vratnicu.


U 90. minuti Varteks je imao veliku priliku, Kanceljak je pucao, ali je Malenica sjajno reagirao.