EURO 2024.

UEFA pokrenula postupak protiv Bellinghama. On kaže da se radi o internoj šali

Portal Novilist.hr

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Bellingham je efektnim "škaricama" preko glave postigao pogodak za 1:1, a potom napravio gestu okrenut prema slovačkoj klupi s pričuvnim igračima. Poljubio je dlan i usmjerio ga prema međunožju



ZAGREB Uefa će istražiti gestu koju je engleski reprezentativac Jude Bellingham napravio nakon što je duboko u sučevom dodatku postigao izjednačujući pogodak u dvoboju osmine finala protiv Slovačke.


Bellingham je efektnim “škaricama” preko glave postigao pogodak za 1:1, a potom napravio gestu okrenut prema slovačkoj klupi s pričuvnim igračima. Poljubio je dlan i usmjerio ga prema međunožju.


“Istražitelj Uefinog etičkog i disciplinskog tijela će provesti disciplinsku istragu o mogućem kršenju osnovnih pravila ponašanja,  što ga je počinio igrač engleske nogometne reprezentacije Jude Bellingham, a koje se navodno dogodilo tijekom utakmice. Informacije o ovom slučaju bit će dostupne u dogledno vrijeme”, priopćili su iz Uefe.




O ovom se slučaju oglasio i sam Bellingham već u večeri nakon dvoboja, objavom na društvenoj platformi X:


“Interna šaljiva gesta prema bliskim prijateljima koji su bili na utakmici. Nemam ništa osim poštovanja prema tome kako je slovačka momčad odigrala večeras.”