Prva NL

Trenera Orijenta nakon pobjede u debiju čeka susjedski derbi: “Znam kako igrati protiv Opatije”

Ivan Volarić

Kondicijski trener Armando Pejnović i Alen Šušnić/Foto M. ĐEKIĆ

Kondicijski trener Armando Pejnović i Alen Šušnić/Foto M. ĐEKIĆ

Znam da je to lokalni derbi, da tu postoji dosta rivalstva. Tako ćemo se i pripremiti za utakmicu - kaže Šušnić



RIJEKA Pobjeda nad Dubravom, koja se nadovezala na gostujući remi kod Cibalije i domaći uspjeh nad Dugopoljem, imala je efekt prave primorske zimske bure i rastjerala je sive oblake nad Krimejom. Pogled na ljestvicu sugerira da su Crveni u posljednja tri kola uspjeli napraviti željeni iskorak prema gornjoj polovici prvoligaške ljestvice, ali uz saznanje da je pred novim trenerom Alen Šušnićem još dosta posla.


Krimejčani su do pobjede nad Dubravom stigli u prvom redu uz kvalitetan defenzivni pristup. I dozu sreće. Igrači Dubrave dvaput su pogađali okvir gola, a na sve to nadovezala su se dva pogotka domaćih s distance. Naravno da pobjedi ne treba gledati u zube, uostalom ona je izborena u prvom redu poštenim pristupom prema nogometu. No, ako se želi iskoračiti prema vrhu, onda to neće biti dovoljno. Neophodni su i pomaci na planu igre prema naprijed.


– Najbitnija je pobjeda zbog same atmosfere u svlačionici. Prvo poluvrijeme smo odigrali dobro, tu smo i stekli prednost od dva gola. U nastavku smo se malo nesvjesno povukli. Dubrava je u nastavku posjedu bila bolja i malo su nas stisnuli. Izgledali su kao mi u nastavku utakmice u Vinkovcima. No, na kraju nam nisu stvorili niti jednu ozbiljnu šansu. Sačuvali smo vrlo vrijednu pobjedu uoči utakmice s Opatijom – govorio je nakon utakmice 49-godišnji trener koji još nije osjetio gorčinu poraza na klupi Orijenta.




Igrači Dubrave ostavili su u nastavku dosta prostora za kontre i polukontre. Treći i eventualno četvrti pogodak Orijenta sigurno bi ukrasio pobjedu.


– Slažem se, ali moram reći da su igrači koji su ušli s klupe su donijeli dodatnu energiju i pomogli da mirno sačuvamo pobjedu. Opatija? Znam da je to lokalni derbi, da tu postoji dosta rivalstva. Tako ćemo se i pripremiti za utakmicu – dodao je Šušnić, koji je, vodeći Dubravu u prvom kolu, nanio jedini poraz Opatiji ove sezone.


– Ta utakmica je bila egal, mi smo bili sretni i spretniji u toj pobjedi. Opatija je dobra ekipa s puno individualne kvalitete. Znam kako ćemo složiti igru. Nadam se pozitivnom rezultatu – rekao je trener Orijenta.