Igor Hinić

Trener vaterpolista Primorja EB nakon oproštaja od Europe: “Nije bilo savršeno, ali momčad je na tragu onoga što želim”

Igor Duvnjak

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA

Utakmice koje igramo su za svaki respekt, to javnost mora znati. Znam da smo prošle sezone imali veliki rezultat, ovo sad je nešto skroz novo. Mislim da dobro radimo u ovoj konkurenciji - kaže Hinić



RIJEKA Iza vaterpolista Primorja Erste Bank je kvalifikacijski turnir za LEN Euro kup u Budimpešti i oproštaj od Europe. Još kod izvlačenja parova bilo je jasno da su Pro Recco Waterpolo i domaći BVSC apsolutni favoriti, što su i opravdali u bazenu. Primorjaši, prošlosezonski finalisti i najveće iznenađenje ovog natjecanja, pobjedom nad španjolskom Terrassom zaključili su budimpeštansku priču, iz koje su plasman u daljnju fazu natjecanja osigurali talijanski i mađarski klub.


– Zadovoljan sam kako je to izgledalo, igrali smo protiv zbilja jakih momčadi. Možda je nedostajao koji gol u napadu – dojmovi su Igora Hinića, trenera redizajnirane, pomlađene momčadi Primorja Erste Bank, jednog od tri velika imena na klupama u Budimpešti uz Sandra Sukna i Daniela Vargu, kormilare talijanske i mađarske momčadi, koji su također nosili kapicu Primorja. – Tranzicija nam je bila O. K, isto tako i obrana, a uz činjenicu da nam je trebao još pokoji gol ide i konstatacija da su nam nasuprot plivali najbolji svjetski igrači.


Zvučna imena u ekipama suparnika redaju se na startu sezone, Hinićevi momci samo vrebaju hoće li iskrsnuti prilika za veliko iznenađenje, za razliku od Kragujevca i utakmice s Radničkim, u Budimpešti je nije bilo protiv Pro Recca. Druga je priča s BVSC-om kada je sudačka odluka u završnici odagnala mogućnost velikoga preokreta.


Dobar rad




– Malo lošije smo otvorili utakmicu, imali smo šansu primaknuti im se i na gol-razlike, no sudac domaćinu nije dosudio čisto isključenje kod rezultata 10:8 u posljednjoj četvrtini, kada smo imali čistu kontru »jedan na nula« u kojoj je došlo do povlačenja igrača, što je za isključenje. Bila je to velika prilika da se vratimo u utakmicu. Potom je stigao i jedan sumnjivi peterac i utakmica je otišla u drugom smjeru.


Hinić je na početku novoga puta kojim vodi nove putnike, momčad iz koje je otišlo pet glavnih igrača. Trener je zadovoljan »nekim novim klincima s Kantride«.


– Nismo igrali savršeno, ali očekujem da će biti dobro. Momčad je na tragu onoga što ja želim, to mi je bitno. Utakmice koje igramo su za svaki respekt, to javnost mora znati. Znam da smo prošle sezone imali veliki rezultat, ovo je sada nešto skroz novo. Mislim da radimo dobro u ovoj konkurenciji gdje se dosta pita i druge momčadi koje su kvalitetne. BVSC je pojačan, prošle sezone nas je nadmašio s devet razlike u Budimpešti, a sada smo igrali dobro do kraja utakmice.


Mauro Ivan Čubranić i ostalo riječko društvo zaključilo je budimpeštanski vikend pobjedom nad Terrassom.


Nova vožnja


– Igralo se ujutro, što ne priliči ozbiljnom natjecanju. Španjolci su subotnji susret završili u 22 sata, a za 12 sati su igrali novu utakmicu. Ta je utakmica bila dobra, pristup je bio O. K. Susret smo odigrali bez Rakovca, koji ima ozlijeđen prst na ruci. Držali smo se cijeli susret. Imamo mladih igrača za koje treba imati razumijevanja i strpljenja u igri. Vjerujem da ćemo svake godine ići naprijed, a onda ćemo vidjeti hoće li nam to biti dosta za ono što mi želimo.


Za Primorje EB doista vrijedi ona da »nema odmora dok traje obnova«, nakon dugih vožnji autobusom u Kragujevac i Budimpeštu već u četvrtak kreću na vožnju Jadranom sve do Budve, gdje ih očekuje novi favorit, Primorac iz Kotora.


– Primorac je izvrsna momčad, minimalno su izgubili od Novog Beograda, jednog od favorita Premier Regionalne lige. Kotorani su za svaki respekt, imaju mladih te nekoliko iskusnih igrača, poput Draška Brguljana, popunjeni su na svim pozicijama. Što se nas tiče, pokušat ćemo svaku utakmicu odigrati maksimalno. Razlika u kvaliteti je poput one s Radničkim, a uspjeli smo nešto napraviti. Igramo s respektabilnim suparnikom, Primorac je pobijedio hercegnovski Jadran, no vidjet ćemo što će biti. Dvanaestosatno putovanje je također dosta naporno – zaključio je Hinić.