SHNL

Sudačka komisija o derbiju na Rujevici: Prekršaj Dinamovog igrača je “siva zona”, podržali bismo i crveni karton

Portal Novilist.hr

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA

Najveći problem je bila situacija iz 90. minute, odnosno grubi start Juana Cordobe na Komnenu Andriću na samoj aut-liniji, točno ispred riječke klupe



RIJEKA Sudačka komisija Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s Bertrandom Layecom objavila je analizu situacija iz 5. kola SuperSport HNL-a, pa se tako osvrnula i na veliki derbi Rijeke i Dinama na Rujevici.


Najveći problem je bila situacija iz 90. minute, odnosno grubi start Juana Cordobe na Komnenu Andriću na samoj aut-liniji, točno ispred riječke klupe. Skočili su svi, a Radomir Đalović je također požutio. Žuti je dobio i Mladen Devetak.


– Iako bi izazov, koji je napravio igrač Dinama s brojem 19, mogao ugroziti sigurnost njegovog protivnika, moramo analizirati neka razmatranja kako bismo ga kaznili na odgovarajući način. Zbog nedostatka intenziteta i udarca na protivničko stopalo, Sudačka komisija podržava odluku suca da pokaže žuti karton. U ovakvom izazovu bio bi podržan i crveni karton. Po našim kriterijima ovo se može svrstati u ‘sivu zonu’.




Prema smjernicama za sezonu 2024./2025., Sudačka komisija uvijek očekuje snažno upravljanje i kažnjavanje svih vrsta prigovora i nesportskog ponašanja: trčanje prema sucu, pokazivanje neslaganja gestama i napucavanje lopte nakon odluke suca mora se strogo kazniti najmanje žutim kartonom.


Sudačka komisija u potpunosti podržava odluku suca o žutim kartonima zbog prigovaranja i nesportskog ponašanja od strane domaćeg trenera te igrača Rijeke s brojem 6 – smatra Sudačka komisija.