Engleska

Stigao je kalendar nove sezone Premier lige. City u obranu naslova kreće kod Chelseaja

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS



LONDON Manchester City će obranu naslova prvaka Engleske započeti 18. kolovoza na gostovanju kod Chelsea tijekom prvog vikenda nove sezone, prema kalendaru Premier lige objavljenom u utorak.


U toj utakmica treneru Cityja Pepu Guardioli suprostavit će se  njegov bivši pomoćnik Enzo Maresco, koji je ranije ovog mjeseca imenovan trenerom Chelseaja nakon što je pomogao Leicesteru da se vrati u prvu englesku ligu.


Pobjednik FA kupa Manchester United igrat će prvu utakmicu sezone 2024./25. kod kuće 16. kolovoza protiv Fulhama.




Sljedeći dan, Arsenal, koji još uvijek vodi Mikel Arteta i koji je završio drugi iza Cityja drugu sezonu zaredom, ugostit će Wolverhampton Wolvese.


Ipswich, koji je nedavno promoviran i vraća se u Premier ligu po prvi put nakon 22 godine, igrat će  na svom terenu protiv Liverpoola kojeg vodi novi trener Arne Slot.


Vladavina Fabiana Hürzelera u Brightonu započet će u gostima kod Evertona, jer novi menadžer West Hama Julen Lopetegui preuzima Aston Villu u Londonu.


Leicester, koji još nije imenovao nasljednika Maresca, ugostit će Tottenham 19. kolovoza u posljednjoj utakmici prvog kola.


Treće kolo koje se igra 31. kolovoza donosi sraz Manchester Uniteda i Liverpoola na Old Traffordu, City i Arsenal igraju 21. rujna, a Arsenal dočekuje Liverpool 26. listopada.