Biciklizam

Sokolić prvi predsjednik Biciklističkog kluba Vinodol: “Krenulo je iz zafrkancije, a pretvorilo se u ozbiljnu priču”

Zlatko Horvat

Organizirat ćemo biciklijade, imamo brevet 14. listopada, ali nećemo zaboraviti ni na mlade koje ćemo educirati o ponašanju u prometu u suradnji s djelatnicima policije - rekao je Danijel Sokolić



NOVI VINODOLSKI Danijel Sokolić prvi je predsjednik, Ognjen Ugrinović izabran je za dopredsjednika, Dalibor Ježić za tajnika, dok su Siniša Brajković, Saša Buneta i Perica Kršul članovi Izvršnog odbora Biciklističkog kluba Vinodol. Na osnivačkoj skupštini, održanoj u gradskoj vijećnici Novog Vinodolskog, bilo je nazočno dvadesetak članova kluba koji sada čeka potvrdu dokumentacije.


– Sve je krenulo iz zafrkancije prije 15 godina vožnjom prema Duplji, a pretvorilo se u ozbiljnu priču. Ako Senj i Crikvenica imaju biciklistički klub, zašto ga ne bismo imali i mi? Sada smo u začecima, u pelenama, ali ovo je lijepa i odgovorna priča. Nazvali smo ga Vinodol, ali skupljali smo se po cesti, ima nas od Klenovice do Dramlja – rekao je Saša Buneta, novljansko-zagrebački glumac i voditelj, jedan od zaljubljenika u biciklizam, jedan od začetnika kluba. Ipak, najzaslužniji za njegovo osnivanje je Danijel Sokolić.


– Organizirat ćemo biciklijade, imamo brevet 14. listopada, ali nećemo zaboraviti ni na mlade koje ćemo educirati o ponašanju u prometu u suradnji s djelatnicima policije – rekao je Danijel Sokolić.




Dresovi kluba već se mogu vidjeti na cestama oko Novog Vinodolskog, ali zasjat će danas na tradicionalnoj sportskoj manifestaciji FIT4NOVI.