Junak u pobjedi Seville bio je 38-godišnji Jesus Navas koji je lijepi pogodak vrijedan tri boda postigao u 23. minuti. Posljednji put je Jesus Navas bio strijelac u dresu Seville daleke veljače 2019. godine.


U 83. i 87. minuti Sevilla je zbog dva žuta kartona Juanlua Sancheza ostala s igračem manje, ali je sačuvala pobjedu. Getafe je nakon tri startna remija upisao prvi poraz u sezoni.




Drugu prvenstvenu pobjedu u sezoni upisao je Espanyol, povratnik u španjolsku La Ligu, na domaćem terenu je svladao Alaves 3-2 u petom kolu. Najbolji igrač susreta bio je Javi Puado koji je postigao sve golove za domaćina. Alaves se uporno vraćao iz zaostatka, Conechny je u 35. pogodio za 1-1, a Tenaglia u 68. minuti za 2-3, ali gosti se nisu uspjeli potpuno vratiti i izbjeći drugi poraz ove sezone.


Nogometaši Villarreala pobijedili su u gostima Mallorcu 2-1 u prvom subotnjem susretu 5. kola. Pobjednički pogodak Villarreal je postigao u 94. minuti, a nakon lijepe gostujuće akcije iz blizine je pogodio Ayoze Perez. Villarreal je privremeno skočio na drugo mjesto ljestvice te ima tri pobjede i dva remija.


Villarreal je poveo u 27. minuti golom Logana Costa, dok je Mallorca izjednačila u 57. kada je Albiol pogodio vlastitu mrežu. U 69. minuti domaćin je ostao s igračem manje nakon isključenja Lata, a Villarreal je igrača više iskoristio u sudačkoj nadoknadi.


Nedjeljni parovi su Celta – Valladolid, Girona – Barcelona, Las Palmas – Athletic i Atletico – Valencia, dok je posljednja utakmica kola na programu u ponedjeljak, a sastaju se Rayo Vallecano – Osasuna.