Druženje na Kantridi

Sara Kolak na početku godišnjeg odmora došla u svoj Kvarner i družila se s djecom: “Bitno je da što duže uživaju u sportu”

Katarina Blažević

Sara s mladim atletičarima/Foto M. ĐEKIĆ

Sara s mladim atletičarima/Foto M. ĐEKIĆ

Zadovoljna sam i motivirana te jedva čekam pripreme za novu sezonu. Ali prvo se moram odmoriti - kaže Sara Kolak



RIJEKA Sara Kolak imala je pune ruke posla na stadionu Kantrida. Ovoga puta ne zbog treninga i bacanja koplja, već zbog potpisivanja autograma i fotografiranja s mladim članicama i članovima Atletskog kluba Kvarner.


Sara je navratila u svoj klub kojemu se priključila početkom srednje škole. Predsjednica Kvarnera Ksenija Vizintin darovala joj je u ime kluba buket cvijeća, dok su djeca jedva čekala čuti dojmove atletičarke koja je četvrtim mjestom na Olimpijskim igrama u Parizu i trećim mjestom na Hanžekovićevu memorijalu zaključila sezonu.


Malo joj je nedostajalo do nove olimpijske medalje, ali četvrtim mjestom Sara se vratila u sam vrh. Jedna je djevojčica jučer na Kantridi naglasila kako bi ona »bila luda od sreće da osvoji četvrto mjesto na Olimpijskim igrama«. A Sara je odmah rekla kako je i ona presretna.




– Godišnji odmor je već krenuo, a planovi su biti na moru i dobro se odmoriti mjesec dana. Potom krećemo s pripremama za novu sezonu. Sada mi je najbitnije napuniti baterije i uživati. Mislim da su Olimpijske igre odlično zaokružile sezonu. Lošije sam krenula, a onda Pariz i Hanžek su lijepo to zaokružili. Zadovoljna sam i motivirana te jedva čekam pripreme za novu sezonu. Ali prvo se moram odmoriti – kaže Sara Kolak, koja se jučer vidjevši mnoštvo djece prisjetila i svojih početaka, kako u atletici, tako i dolasku u Kvarner.



– Imam jako lijepa sjećanja s Kantride. Nadam se da ću jednoga dana doživjeti da bude i neki miting ovdje. Žao mi je da nema više seniorskih natjecanja. Bilo bi lijepo da se atletika vrati na Kantridu.


Većina djece se u atletici oko 11. ili 12. godine opredijeli za određenu disciplinu.


– Mislim da sam se ja i prerano opredijelila za bacanje koplja. Mislim da je dobro da djeca što duže rade višeboj, da se razvijaju i kroz različite discipline, ali čak i sportove. Bitno je da se što duže igraju i uživaju u sportu, iako vjerujem da već u ranijoj dobi vole neku disciplinu više, a neku manje. Savjet? Neka se igraju i uče te stvaraju nova prijateljstva. Neka se trude i ne odustaju kada im je teško. Sport im može puno toga dati. I neka se definitivno maknu s mobitela, ha, ha – zaključila je Kolak.