Prva liga

Sanja Popović Gamma se vratila na parket nakon tri godine i donijela Riječankama pobjedu

Katarina Blažević

Sanja Popović Gamma/Foto S. DRECHSLER

Sanja Popović Gamma/Foto S. DRECHSLER



RIJEKA Utakmica 4. kola Prve lige odbojkašica: Rijeka – Cratis Varaždin 3:2 (22:25, 21:25, 23:25, 25:20, 15:11). Dvorana mladosti. Suci: Markulin i Andrijanić.


RIJEKA: Stankovsky, Čabrijan, Volarić (L), Ljubez, Šahinović, Juričić, Grčević, Stojimirović, Milošević, Trninić, Gamma, Perčić, Baličevac (L), Ščekić.


CRATIS VARAŽDIN: Babok, Matić, Vidović, Blaguški (L), Sabalić, Frančić, Novak, Rajčević, Draganić, Džubur, Čorko (L).




Odbojkašice Rijeke u drami s pet setova došle su do svoje druge prvoligaške pobjede, a do slavlja ih je odvela trenerica i igračica – Sanja Popović Gamma.


Proslavljena riječka odbojkašica i hrvatska reprezentativka danas je, u svojoj 40. godini života, prvi put nakon 2021. odigrala jednu utakmicu i svojim poenima odlučila pobjednika.


Naime, Gamma je u igru prvo ušla u prvom setu, ali samo kod jednog poena. Potom je u svakoj sljedećoj dionici ulazila pri kraju seta. U drugoj je dionici ušla kod 18:19 i s par poena, uključujući i zadnjim, donijela 1:1 u setovima. U trećem setu je ušla kod 16:20, Riječanke su potom preokrenule (22:21), ali čim je Gamma izašla iz igre uslijedila su dva poena Varaždina, koji je tako osvojio treći set.


Asom Gamme Riječanke su izjednačile 2:2 u setovima, iako su u toj četvrtoj dionici gubile 17:18.


U odlučujućem petom setu Rijeka je kod 12:11 nanizala tri poena. Mia Volarić prebacila je treću loptu u zadnjem napadu i donijela svojoj ekipi pobjedu.