Rukomet

Žele iznenaditi favorita. Rukometaši Zameta sutra dočekuju jaku momčad Sesveta

Igor Duvnjak

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza



RIJEKA – U redovima rukometaša Zameta u tijeku je puna mobilizacija uoči subotnje utakmice na domaćem parketu protiv Sesveta, sve u skladu s rejtinzima klubova, činjenicom da u Rijeku stiže »treća sila« hrvatskog rukometa. Goste, koji su u proteklih sedam nastupa samo jednom poraženi, a sve su ostale susrete pobjeđivali, dočekuje riječka družina, do sada skroz neuspješna izvan Rijeke. Zamećani su doma dobili Porečane i Metkovce, nadaju se »trećoj sreći« sa subotnjim gostima koji istrčavaju kao favoriti.


– Prvi dio prvenstva je za nama i recimo da smo odradili ono što smo trebali – kaže trener Zamećana Mateo Hrvatin o natjecanju premijerligaša koje je već u listopadu »na okretištu« zahvaljujući tome što su klubovi podijeljeni u dvije skupine.


– Raspored nas uistinu nije baš mazio, činjenica je da smo od sedam utakmica, samo dvije igrali na Zametu. Sve ostalo je bilo izvan Rijeke, pri čemu nam ostaje žal za prošlom utakmicom u Osijeku gdje smo već imali bodove u džepu i u nastavku vodili sa šest golova razlike, a onda su nam spletom naših grešaka prošli kroz ruke. U svemu nam i ostaje žal što se ozlijedio Mrakovčić, nismo u dosta utakmica mogli igrati u punom sastavu. Da nije bilo tako, siguran sam da bi bilo drugačije, ali sumirajući, možemo reći da smo pobijedili one utakmice koje smo trebali dobiti, nismo napravili ništa posebno, a kada ne napraviš ništa ekstra, nešto preko plana, onda i nema ekstra dobiti.




Spominjanje Mrakovčića automatski budi asocijacije na zdravstveni bilten Zamećana u kojem je niz imena, tako je primjerice na nedavnom gostovanju kod prvaka Zagreba riječka momčad morala istrčati u šarolikom sastavu.


– Konkretno, Mrakovčić je počeo trenirati, ali u srijedu mi je javio da ima povišenu temperaturu. Općenito, u protekla dva tjedna te ozljede i bolesti remete nam treninge i utakmice, nikako da se skupimo i svi budemo na okupu. Povišenu temperaturu imaju Pikec i Čosić. To nas malo ometa, ali još ima vremena do subote, recimo Perkov se priključio u srijedu, Tomljanović je nakon bolesti od ponedjeljka u treningu. Recimo da se ekipiramo, ali nema Mraka, Pikeca, Ćosića. Nikako da uhvatimo pravi ritam rada. Nema kukanja, idemo naprijed, što je, tu je.


U Rijeku stiže ekipa koje je doma Zamećane pobijedila košarkaškom razlikom – 43:26.


– Motiv nam je pokazati da ta utakmica nije bila odraz realnog stanja, u tom se tonu i spremamo za subotu. Siguran sam da će sada biti znatno bolje nego u Sesvetama. Svakako da ćemo ih pokušati iznenaditi.


Subotnji susret na Zametu počinje u 19 sati.