Obveza pobjeđivanja

Zamećani nakon visokog poraza priželjkuju protiv Poreča prve bodove ove sezone

Igor Duvnjak

Mateo Hrvatin/A. KRIŽANEC

Mateo Hrvatin/A. KRIŽANEC

Uprava uistinu daje sve od sebe da ambijent u subotu bude što ugodniji - kaže trener Hrvatin



RIJEKA  Veliki plakati već danima diljem grada pozivaju publiku na subotnju utakmicu rukometaša između Zameta i Poreča, u glasne najave ove premijerligaške domaće premijere riječkih rukometaša kao da se uklopilo i nebo munjama i gromovima. Doajen riječkog rukometa Vojmir Turak (1938. godište), Williams Černeka i ostali »fetivi« Zamećani nadaju se i priželjkuju grmljavinu i munje iz redova njihovih miljenika za uspjeh u tradicionalnom derbiju susjeda. Na klupskoj konferenciji za medije trener Zamećana Mateo Hrvatin osvrnuo se na visok poraz u Sesvetama (43:26) protiv treće hrvatske ekipe, najavljujući puno bolje Zametovo izdanje u subotu od 18 sati.


– Krajnji rezultat u porazu kod Sesveta je malo previsok s obzirom na tijek utakmice. Dobar dio susreta smo zbilja dobro parirali do tih posljednjih devet minuta i tih njihovih 9:1. Na koncu je to ispala previsoka razlika, ali to smo zaboravili već idućeg dana kako bismo se od početka tjedna počeli pripremati za dolazak Poreča – kaže Hrvatin.


Trener Zameta je s ekipom svih ovih dana skicirao željenu igru za suprostavljanje kvalitetnim istarskim gostima. Susjedski derbi samo se uklapa u vatrometno otvaranje sezone za njegovu momčad pred kojom se nižu istaknute momčadi.




– Raspored nam je odmah od početka namijenio između ostaloga i da u prva dva kola igramo s trećeplasiranom i četvrtoplasiranom premijerligaškom ekipom iz prošlog prvenstva. Dovoljno je recimo konstatirati da je momčad Poreča posljednjih godina redoviti sudionik Lige za prvaka, nastupa i u europskim natjecanjima. Porečani su dobri, čvrsti su. Imaju sastav koji je već neko vrijeme na okupu, naši su tradicionalni rivali. Ali, ne zaboravimo da igramo doma i spremamo se stvarno otvoriti domaću sezonu na pravi način. Želimo biti agresivni, želimo se pokazati u pravom izdanju kako bi bodovi ostali na Zametu.


Ako je suditi prema najavama, u subotu će u zametskoj dvorani biti lijep rukometni dekor. Iz kluba su poručili da je izraženo zanimanje za Zametovu ligašku premijeru, ugodno je to saznanje za ekipu i poticaj da se pokaže u pravom svjetlu.


– Svakako da očekujemo podršku navijača. Uprava uistinu daje sve od sebe da ambijent u subotu bude što ugodniji, ali mi iz momčadi ne razmišljamo sada toliko o tome. Naše su misli okrenute samo k terenu. Možemo se nadati prvoj pobjedi.