Završna priredba

U Dvorani mladosti proglašene najbolje mlade rukometne ekipe u Županiji

Igor Duvnjak

Filip Glavaš na dodjeli nagrada

Filip Glavaš na dodjeli nagrada

Brojni gledatelji i gledateljice, kao i dolazak aktualnih riječkih reprezentativaca Tina Lučina i Filipa Glavaša, bit će im dodatni poticaj za treninge i napredovanje u njihovom voljenom sportu



RIJEKA  Rukometni entuzijasti itekako brinu da brojna ovdašnja slavna imena dobiju dostojne nasljednike, zaključak je nakon dojmljivog proglašenja najboljih ekipa u osam uzrasnih kategorija za sezonu 2023./24. u Dvorani mladosti. Uz PGŽ u konkurenciji su i Ličko-senjska te Karlovačka županija s kojima surađuje ovdašnji Rukometni savez. U ovdašnjim županijskim ligama igraju tako Gospić i karlovački Sedmerac. Na starom dobrom parketu trsatske dvorane i na tribinama bilo je kao u košnici, najbolji su u organizaciji Rukometnog saveza PGŽ-a proglašavani u dekoru za svaku pohvalu. U osam uzrasnih kategorija konkurirale su čak 54 ekipe sa 670 igrača. Brojni gledatelji i gledateljice, kao i dolazak aktualnih riječkih reprezentativaca Tina Lučina i Filipa Glavaša, bit će im dodatni poticaj za treninge i napredovanje u njihovom voljenom sportu.


– Događaj je bio zbilja spektakularan. Posebne pohvale našim reprezentativcima Tinu Lučinu i Filipu Glavašu koji su se odazvali. Došao bi i Veron Načinović, ali je bio spriječen. Reprezentativci su došli s tolikim zadovoljstvom i imali su toliko puno strpljenja dijelivši brojne autograme i poziravši za tolika fotografiranja. Glavaš je uvijek nekako pri ruci, a više no ugodno iznenadio me Lučin koliko je imao strpljenja za tu djecu. Fešta rukometa bila je pravi spektakl, jedna strana tribina bila je skoro puna roditeljima, rođacima te općenito prijateljima rukometa. Željko Vujmolović iz stožera rukometašica Zameta rekao je: »E, kada bi nama na dvije utakmice došlo toliko ljudi« – rekao je čelnik Županijskog saveza Boris Konjuh, član Upravnog odbora HRS-a.


– U eri kada mnogi idu na godišnje odmore, više sam no iznenađen tolikom posjetom. Lijepo je što su ljudi došli pozdraviti naše olimpijce koji će završne pripreme za Pariz odraditi u Opatiji. Ispratit ćemo našu reprezentaciju po medalju u Pariz. Tamo očekujem velike stvari, posebno od naša tri dečka, Glavaša, Lučina i Načinovića. Inače, na vrata reprezentacije kucaju i Patrik Martinović i Fran Lučin. Srce mi je veliko, apostrofirao sam pritom Kozalu koja je bila na sve četiri završnice državnoga prvenstva uz sjajan rezultat, broncu u U-13 kategoriji. Kod cura posebno izdvajam Omišalj, šesti u 2010. godištu, pohvale Arbi U-11 i Vinodolu U-13. Hvalimo ih jer su dio rukometnog prstena na otoku i u našoj okolici, kao i Vinodol. Rade s najmlađima, stvaraju bazu iz koje će moći crpjeti prvoligaši, Zamećanke i Zamećani.


Najbolji po kategorijama



Igračice, U-9: Zamet, Murvica, Zamet II. U-11: Pećine, Vinodol, Gospić. U-13: Omišalj, Vinodol, Rab. U-15: Zamet, Liburnija Opatija, Gospić.


Igrači, U-9: Mornar Crikvenica, PŠR Selce, Kozala. U-11: Sedmerac, Arbe, Kozala. U-13: Kozala, Zamet, Viškovo. U-15: Kozala, Mornar Crikvenica, Zamet II.