Očevim stopama

Sin Valtera Matoševića potpisao za Zagreb, igrao je za Kastav, Zamet i Rudar

Igor Duvnjak

Valter Matošević/Foto PIXSELL

Valter Matošević/Foto PIXSELL

U nizu riječkih vratara koja su stala među vratnice Zagrebaša dovoljno je spomenuti Ivana Stevanovića i Dina Slavića da se stekne potpunija slika o istaknutim ovdašnjim vratarima koji su u metropoli nastavljali zapažene karijere



RIJEKA Toni Matošević pristupio je hrvatskom prvaku Zagrebu, svojevremenom europskom prvaku. Stao je tako u red brojnim riječkim rukometnim imenima koja su otišla put Zagreba, među njima je i njegov legendarni otac Valter, najtrofejniji riječki sportaš, dvostruki olimpijski pobjednik, svjetski prvak i doprvak, brončani u Europi. U nizu riječkih vratara koja su stala među vratnice Zagrebaša dovoljno je spomenuti Ivana Stevanovića i Dina Slavića da se stekne potpunija slika o istaknutim ovdašnjim vratarima koji su u metropoli nastavljali zapažene karijere.


Toni Matošević, rođen 28. srpnja 2004. godine, samo potvrđuje onu da »jabuka ne pada daleko od stabla«. Kao što je reprezentativni riječki pivot Veron Načinović na crti naslijedio trofejnog oca Alvara, tako je i Matošević junior krenuo putem Valtera, trenera vratara hrvatske reprezentacije.


Toni Matošević je potpisao četverogodišnji ugovor sa Zagrebom, nakon prvih rukometnih dana u Kastvu te epizode u Zametu i na koncu one u labinskom Rudaru, sada je pred puno zahtjevnijim zadaćama. Odrađuje pripreme za nastupajuću sezonu kao jedna od stranica trokuta vratara Zagrepčana u kojoj su istaknuti reprezentativac Matej Mandić kao i povratnik iz španjolske Cuence Ljubušak Ante Grbavac. Njih i suigrače uz ostalo očekuju atraktivni nastupi u sezoni, utakmice u Ligi prvaka.