Start iz snova

Rukometašice Zameta su u vodeće u Prvoj ligi, žele nastaviti u tom stilu

Igor Duvnjak

Nika Pleše/Foto Arhiva NL

Nika Pleše/Foto Arhiva NL

Računale smo na ove uspjehe. Mislim da smo sve bile sigurne da to možemo odraditi kako treba i na kraju smo to i dokazale - kaže Nika Pleše



RIJEKA  U Ženskom rukometnom klubu Zamet potvrđuju točnost izreke da tiha voda brege valja. Nasuprot skromnim najavama, bez velikih obećanja, učinak je dijametralno suprotan, start u prvoligašku utrku je kao u Formuli 1, bombastično i nestvarno djeluje bjelodana činjenica da su rukometne ptice sa Zameta u svom visokom letu poslije tri kola doletjele na čelo prvoligaške kolone. Poslije punih pogodaka u Zelini i Dugom Selu, trokut pobjeda je zatvoren u domaćoj premijeri s Trešnjevkom, u duelu u kojem je vrlo brzo bivalo sve izvjesnije da će zagrebačke Zelene iz Rijeke otići praznih ruku. Domaćice su se zbile u obrani, djelovale su kao jedna, u priču se zapaženo uključivala vratarka Milena Vujisić, ostvaren je tako prvi preduvjet za uspjeh. Česti su bili brzi izlasci u napad, ali i široka paleta djelotvornih napada na postavljenu zonu pa gošće, koje nisu mogle pratiti nametnuti ritam, praktički do kraja nisu mogle ni odgonetnuti s koje im strane prijeti opasnost.


Iskorištena prilika


Trener Josip Štokić je, ne dozvoljavajući prerano opuštanje, nadgledao pretvaranje svojih zamisli u djelo, na kraju je zadovoljan uz najbliže suradnike, Željka Radanovića i Željka Vujmilovića gledao slavlje igračica, ples iskusnica, kapetanice Ive Tabar i Silvije Černeke i njihovih mlađih suigračica, kolo pobjednica. Samozatajni, uspješni senjski stručnjak je mirno miješao karte dajući priliku praktički svakoj Zamećanki, svaka je uzvratila za iskazano povjerenje, nije bilo igračice koja u golijadu, tih visokih 36:25, nije ugradila barem pogodak.


– Krenule smo lagano i onda smo samo u tom stilu nastavile hod ka željenoj pobjedi – rekla je Nika Pleše, autorica pokera golova. Malo, ali vjerno društvo navijačica i navijača Zamećanki mirno je i zadovoljno pratilo utakmicu s dojmom da njihove ljubimice bez grča i nervoze idu prema trećoj pobjedi u nizu. U toj bogatoj produkciji domaće su, naime, za samo šest minuta dale pet, a do poluvremena već 17 pogodaka. U nastavku su pak bile još efikasnije. Čvrsta obrana je pak u prvom dijelu primila tek 11 pogodaka.




– Nisam ni bila svjesna da je razlika tolika, da smo pobijedile s 11 golova prednosti. No, s druge strane, nije bilo nikakve dileme da smo ovoga puta bile bolje od njih. U svakom slučaju, realizacija nam je bolja nego što je bila, vjerujem da je to zbog treninga na kojima se uistinu trudimo. Vidjelo se da smo bile složne u obrani, osjećalo se to, osim toga, vratarka Milena Vujisić je bila dobra.


Proslava


Iva Lesjak, poslovično puna entuzijazma, čelnica koja je s kapetanicom Ivom Tabar uručivala prigodne darove reprezentativkama Luciji Grozdanić i Mirni Brusić za zapažene nastupe u dresovima mlađejuniorske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu održanom u Kini, kao i ostalo društvo u klubu, može samo zadovoljno trljati ruke u tjednima bogatih ulova. Igračice su pak, uz dužan oprez, vjerovale u sebe, nakon svake pobjede slavljem na parketu svjedoče i o dobroj atmosferi u klubu. Ekipa, koja se protekle dvije sezone borila za ostanak, zaredala je pobjede, ali pred njom je još duga prvoligaška utrka.


– Računale smo na ove uspjehe. Mislim da smo sve bile sigurne da to možemo odraditi kako treba i na kraju smo to i dokazale. Nadam se da ćemo tako i nastaviti. Nakon svake utakmice slavljem pokazujemo da smo pobijedile. Što se rezultata tiče, nadam se samo da ćemo nastaviti u ovom stilu – zaključila je Pleše.