Prva liga

Rukometašice Zameta prekinule uspješni jesenski niz. Publika sucima skandirala: “Lopovi, lopovi”

Igor Duvnjak

NEMA PROLAZA - Emmu Jukan zaustavlja Josipa Josipović / Foto MIlan Đekić

NEMA PROLAZA - Emmu Jukan zaustavlja Josipa Josipović / Foto MIlan Đekić

Zamet - Osijek 19:22 (7:11). Zamećanke put u poraz popločile u prvom dijelu brojnim greškama i promašajima



Utakmica 5. kola Prve lige rukometašica: Zamet – Osijek 19:22 (7:11). Centar Zamet. Gledatelja: 50. Suci: Matko i Toni Butorović (obojica Zagreb). Delegat: Tihomir Kasunić (Karlovac).


ZAMET: Šegota, Troskot, Vukelić, Debelić Šestan 4, Jukan, Tabar 5, Pleša 4, Brusić 2 (1), Pleše 4, Leverić, Grozdanić, Svast, Kovačević, Šutović, Vujisić.


OSIJEK: Borac, Čivić, Josipović, Hren, Kruljac, Jozanović 1, Edenčan, Jelečević, Strusa, Brkić, Frančić 13 (5), Grgić 1, Vrdoljak, Pehar 6, Bulatović 1.




Isključenja: Zamet 14, Osijek 10 minuta. Sedmerci: Zamet 2 (1), Osijek 5 (5).


Rukometašice Zameta prvim domaćim porazom prekinule su uspješni jesenski let, Osječanke su ih zaledile na minus tri – 19:22. Pokazalo se da su domaće igračice put u poraz popločile već u prvom dijelu brojnim greškama i promašajima.


U nastavku nisu nadoknadile minus, nisu uspjele u preokretu, a ionako nervozne usput ih je u više navrata oštetio i sudački par Matko i Toni Butorović.


Foto galerija: ŽRK Zamet - Osijek Foto: Milan Đekić


Riječka se “laka konjica” odmah našla pred visokim slavonskim zidom, zonom “6-0” za koji trebao adekvatni eksploziv, visoka i snažna vanjska pucačica za rušenje takve prepreke. Zamećanke su tražile alternativna rješenja, a u obrani su muku mučile s kvalitetnim gošćama.


Dodaju li se na vagu i tehničke greške, nije bilo čudo što su Osječanke stalno bile korak ispred Zamećanki do sredine poluvremena.


Ana Debelić Šestan održavala je domaće u utrci u kojoj su suigračice u individualnim akcijama često umjesto mreže pogađale stativu, išle su i “glavom kroz zid”.


U 16. minuti Katarina Borac je obranila sedmerac Ivi Tabar kod 4:5 i stigla je nužna minuta odmora dezorijentiranih Riječanki, no odmah potom na naplatu je došao i skuplji račun, Frančić je povećala razmak.


Bezidejni, lutajući napad Zameta potrošio je i više od trećine igre za tek četiri gola, s obzirom na to razlika i nije bila velika. U igru je uvedena vratarka Milena Vujisić, ali na drugoj strani napad nije prekidao lanac grešaka.


Kod 5:7 Zamećanke su ostale bez dvije isključene igračice, no izvukle su se, Mirna Brusić je iz sedmerca prepolovila zaostatak. No, gošće su uspjele dati dva brza gola, Pehar je zakucala za 6:9, do poluvremena se slika na parketu izmijenila utoliko što su Slavonke još više grogirale Riječanke i odmakle na – 7:11.


Početkom nastavka bilo je i 7:12, a kad su riječka kola nastavila jurnjavu nizbrdo stigli su golovi Ive Tabar i Nike Pleše. U samo pet minuta nastavka razmak je bio prepolovljen, Nikolina Pleša je zabila za 11:13.


U igru se upleo i sudački par Butorović, kao da se urotio protiv domaćih, s tribina se Zagrepčanima sve više skandiralo “lopovi, lopovi”.


Zamećanke, opterećene rezultatom i sve nervoznije, promašivale su i najveće zicere, a vrijeme je sve brže prolazilo. U 50. minuti bilo je 14:17, s obzirom na sve razlika čak i nije bila velika.


U posljednjih deset minuta na parketu ništa novo, Osijek je igrao čim duže napade i trošio vrijeme imajući pobjedu u džepu. Uoči posljednjih pet minuta i dalje je bilo tri razlike, u 57. minuti 18:20, ali sve nedovoljno za spas Riječanki.