Prva liga rukometašica

FOTO Rukometašice Zameta nastavile pobjednički niz, Riječanke deklasirale Trešnjevku

Igor Duvnjak

Nika Pleše/M. ĐEKIĆ

Nika Pleše/M. ĐEKIĆ

Skandiranje s tribina uoči finiša i slavljenički ples pobjednica nakon vrlo visokih 36:25, pri čemu je svaka domaća igračica dala gol, bio je lijep okvir oku ugodne rukometne slike na Zametu

Zamet- Trešnjevka 36:25




RIJEKA  Utakmica 3. kola Prve lige rukometašica: Zamet – Trešnjevka 36:25 (17:11). Centar Zamet. Gledatelja: 150. Sutkinje: Ivana Blažek (Koprivnica) i Vedrana Kolarek (Drnje). Delegat: Dragutin Modesto (Kanfanar).


ZAMET: Šegota, Troskot 4, Vukelić 1 (1), Debelić Šestan 4, Budić 1, Tabar 4 (2), Pleša 5, Brusić 5 (1), Pleše 4, Leverić, Grozdanić, Černeka 2, Svast 1, Kovačević 1 (1), Šutović 4, Vujisić.


TREŠNJEVKA: Lovrenčević 2, Havranek 1 (1), Zagorc, Koprek 1, Bajkuša 1, Petković 3 (1), Pudić, Laco 3, Dunđerović, Nemčić 1, Bilandžić 3 (1), Dičak 7 (1), Renić, Zubac 3.




Isključenja: Zamet 10, Trešnjevka 6 minuta. Sedmerci: Zamet 4 (4), Trešnjevka 4 (4).


Rukometašice Zameta sretne i zadovoljne napustile su Centar Zamet nakon što su na svom parketu deklasirale Trešnjevku i zadržale maksimalan učinak u početnim ligaškim kolima ostvarivši sve tri pobjede. Već od početnih minuta po trešnjevačkoj mreži se počela slijevati rukometna kiša golova iz vedra neba, obrana Zagrepčanki samo je nemoćno kisnula. Već poslije šest minuta na semaforu je svijetlilo 5:1 u seriji koju su okončale Nika Pleše i Nikolina Pleša. Riječanke su samo nastavile početni napadački usiljeni marš, kako je domaća obrana s raspoloženom vratarkom Milenom Vujisić radila probleme gošćama, po Zagrepčanke je od lošega bivalo samo još gore.


Istina, u jeku riječke stvaralačke stanke sredinom poluvremena su došle na samo 6:5, ali to je bio njihov zenit, ne samo u tom poluvremenu, nego i u cijeloj utakmici. Zamet je korak po korak nastavio destabilizirati otpor “Zelenih”, Ana Debelić Šestan i Iva Tabar su povećale prednost na 11:7 desetak minuta do odlaska u svlačionicu. To preostalo vrijeme poduzetne domaćice su dobro koristile za povećanje kapitala, Pleše i Tabar su povisile na 15:9, do poluvremena je bilo već 17:11.


Foto galerija: Prva liga rukometašica: Zamet - Trešnjevka Foto: Milan Đekić


U nastavku je Trešnjevka još teže odolijevala zametskoj rukometnoj neveri, u skladu s tim razlika je rasla. Uskoro se utakmica sve više pretvarala u igru mačke i miša te su malobrojni vjerni simpatizeri Zamećanki puno prije kraja mogli slaviti pobjedu uživajući u majstorijama, akcijama i golovima svojih ljubimica. Sara Svast, neizbježne Pleša i Pleše zaokružile su razliku na 23:13, uoči ulaska u posljednju trećinu utakmice jedino je neizvjesno bilo s koliko će golova prednosti pobijediti ekipa trenera Josipa Štokića.


Skandiranje s tribina uoči finiša i slavljenički ples pobjednica nakon vrlo visokih 36:25, pri čemu je svaka domaća igračica dala gol, bio je lijep okvir oku ugodne rukometne slike na Zametu.



Tablice omogućuje Sofascore