Premijer liga rukometaša

Rukometaši Zameta ugošćuju Poreč, pravim pristup doći do prvih bodova

Igor Duvnjak

Tin Tomljanović/Foto A. KRIŽANEC

Tin Tomljanović/Foto A. KRIŽANEC

Treba nam dobra obrana kako bismo si iz nje omogućili što više lakih golova - govori Tin Tomljanović



RIJEKA Rukometaši Zameta, povratnici među najbolje, večeras se predstavljaju navijačima u prvoj domaćoj utakmici za bodove, u Centru Zamet od 18 sati igraju susjedski derbi s Porečom u drugom kolu Paket24 Premijer lige. Na startu prvenstva, na gostovanju u Sesvetama kod treće najbolje hrvatske ekipe, osjetili su kolika je razlika između trening susreta i onih za bodove, konačnih 43:26 im je bilo najbolje upozorenje prije večerašnjeg izazova.


– Znali smo dobro da ni približno nije isto igrati u pripremama i nadmetati se za bodove, osjetili smo odmah što je Premijer liga, neki su to već znali, neki ne. Sada znamo da se još više trebamo potruditi i tako ulaziti u utakmice. Jest da su nas Sesvete spustile na zemlju, no oni su ipak, zajedno sa Zagrebom i Nexeom rang više u odnosu na ostale momčadi. Kada je riječ o broju golova na punu obranu, čak smo im mogli parirati, ali uništili su nas trčanjem, kontrama i polukontrama – kaže golgeter Zamećana Tin Tomljanović. – Stoga mislim da ovom utakmicom s Porečom za nas tek počinje prava sezona.


Poreč, koji je na startu pobijedio labinski Rudar 26:23, stiže na Zamet kao klub koji već sezonama stvara ugled, izaziva štovanje i Riječana, koji motivirani žele bodovima obradovati navijače.




– Osnovna stvar je pravi pristup utakmici pred domaćom publikom. Treba nam dobra obrana kako bismo si iz nje omogućili što više lakih golova. Poreč je dobra, jaka i ozbiljna ekipa koja je već godinama na okupu i u samom je vrhu hrvatskog rukometa. Stalno su u Ligi za prvaka. Imaju prepoznatljive obrane »3-2-1« i »6- 0«, dobar im je i pivot Ljubić. Oslabljeni su nekim odlascima, imaju i ozljeda i mi svakako vidimo svoju šansu večeras. Novost nam je ovaj viši rang i teško je nešto prognozirati. No, konkurencija na treninzima je odlična i izrazito smo motivirani, tako ćemo i krenuti. Vjerujemo da možemo iskoristiti priliku i nadam se da će dva boda ostati na Zametu. Treba nam sada borbenosti, onog tradicionalnog zametskog duha, trebat će nam se poklopiti sve, tako i malo sportske sreće. Očekujem pozitivan ishod. Nužna nam je pomoć »osmog igrača« s tribina, koju i očekujemo.


Zamećanke oslabljene

Rukometašice Zameta će poslije premijerne pobjede u Zalini sada zbog viroza i izostanaka oslabljene zaigrati u sutrašnjoj prvoligaškoj utakmici u Dugom Selu. Sigurno neće igrati oboljele kapetanica Iva Tabar i Mirna Brusić, dok se Ana Debelić Šestan tek oporavila od bolesti. Kružne igračice Lucija Grozdanić i Jana Budić su odsutne radi maturalnog putovanja, trener Josip Štokić će silom prilika morati što bolje iskoristiti »unutrašnje rezerve«.