Premijer liga rukometaša

Rukometaši Zameta se nadaju iznenađenju protiv favorizirani Sesvećana

Igor Duvnjak

Dominik Marković/Foto V. KARUZA

Dominik Marković/Foto V. KARUZA

Sport je nepredvidiv, lopta je okrugla i sigurno ćemo i mi imati svoju priliku - rekao je vratar Dominik Marković



RIJEKA  Rukometaši Zameta večeras će ugostiti Sesvete (19 sati), jednu od tri najbolje momčadi hrvatskog rukometa, klub s velikim ambicijama. Zamećani pak imaju svoje računice koje se svode na želje da njihova dvorana ostaje i dalje neosvojiva tvrđava, planiraju iznenaditi goste i radovati se uspjehu. Preduvjet bez kojeg ne mogu ni pomišljati da će obradovati navijače je čvrsta obrana bez koje će im vratari biti nebranjeni glineni golubovi, što je dokazano i u prvoj utakmici u Sesvetama kada su matirani čak 43 puta.


Jedan od njih, Dominik Marković, koji je u Zamet došao minulog ljeta i brzo se pokazao kao značajno pojačanje, može se samo nadati da će zona ispred njega biti što gušće sito, čime bi i on imao veće mogućnosti za iskazivanje svojih vrlina.


– Drago mi je što sam na početku sezone došao u Zamet, tu sam da radim još više i bolje kako bismo ostvarili još bolje rezultate – kaže samozatajni Marković, dijete Dubrave, koji je prije dolaska u Rijeku igrao u Slovenj Gradecu. – Sesvete su itekako ozbiljna ekipa. Igraju u Europskoj ligi, što je velik uspjeh, pogotovo za jedan klub iz Hrvatske. Sport je nepredvidiv, lopta je okrugla i sigurno ćemo i mi imati svoju priliku. Nadam se da ćemo zaliječiti ozljede i biti kompletni. Igramo na domaćem terenu i dat ćemo sve od sebe da ispunimo očekivanja. Nadam se da će nas publika podržati u što većem broju, kao što je to bilo i do sada – rekao je Marković.