Premijer liga rukometaša

Rukometaši Zameta poraženi u Rudama, riječka obrana je “izrešetana”

Igor Duvnjak

Dominik Marković/Foto V. KARUZA

Dominik Marković/Foto V. KARUZA

Zamećane nije spasilo ni 14 obrana Dominika Markovića

Rudar – Zamet 34:30




RUDE Utakmica 4. kola Premijerlige rukometaša: Rudar – Zamet 34:30 (17:15). Dvorana u Rudama.


RUDAR: Romić, Skendrović, Runtas 1,Glivetić 5, M. Štajnkler, Kozolić 3, Gaća 7 (1), Trčak 1, T. Štajnkler 1 (1), Grgečić 2, M. Bartolić, Dujmović, G. Bartolić 9, Lopac 5, Gorički.


ZAMET: Zena, Černeka 6 (2), Vučko,Ogurlić 1, Markota 1,Tomljanović 13 (11), Viskić, Kezić 2, Ćosić, Reljanović, Pikec 2, Golik 1, Marković, Lencović 1, Perkov 2.




Isključenja: Rudar 10, Zamet 8 minuta. Sedmerci: Rudar 6 (5), Zamet 2 (2).


Zamet se u Rudama uvjerio da je igrati bez obrane iluzija, kao šetnja bez kišobrana po kiši i nada da se neće prokisnuti. Rudar je koristio mogućnosti za poentiranja i kao požarnim aparatom gasio nade Riječana da će anulirati početne minuse. Na kraju domaći su okončali paljbu od čak 34 gola po izrešetanoj Zametovoj zoni koju nije spasilo ni 14 obrana Dominika Markovića.


Rudari su od starta lako iskapali po zoni Zamećana, toliko uspješno da su iskapali čak sedamnaest pogodaka do odmora. Što se ipak nisu bitno odvojili razlog je i u poroznosti njihove obrane i u djelotvornosti napada Riječana. Polučio je petnaest pogodaka, a lavovski ulov je imao Tin Tomljanović, koji je do odmora postigao skoro polovicu njihovih pogodaka. Uz početno jedino vodstvo gostiuju sve do poluvremena bila su nastojanja Zameta da anulira minus, najviše što je ostvario je jedno izjednačenje, te i svođenje razlike na minimum.


Sredinom poluvremena tim iz Ruda je ostvario dotadašnju najveću prednost kada je nanizao dugometražnu seriju od čak 5:0, a do tada najveći razmak 9:5 zaključio je Gabrijel Bartolić. Zamet je pokušavao izmijeniti taj odnos snaga do polaska u svlačionice, u 24. minuti Roko Markota je smanjio na samo 12:11, a Antonio Kezić i izjednačio, no u posljednjih pet minuta poluvremena domaći su neuhvatljivi, dali su pet golova i odmakli.


I nastavak je ogledalo prvog poluvremena pri čemu su Zamećani živjeli u nadi da ipak mogu sustići Rudara i nekako u finišu izbjeći poraz. Nade je probudio iskusnik Dario Černeka kada je sredinom nastavka približio goste na samo 24:23. I to se pak pokazalo još jednom dudom varalicom za Zamećane kao i onom Tomljanovića deset minuta do kraja, obrana Riječana naime nije mogla pratiti “tam tam” domaćeg napada.