Premijer liga rukometaša

Rukometaši Zameta oslabljeni dočekuju Metković, neće biti lidera momčadi

Igor Duvnjak

V, KARUZA

V, KARUZA

Luku Mrakovčića je teško nadomjestiti, znamo o kakvom je igraču riječ, o našem lideru, ali mi ostali to moramo ostvariti i, nadam se, posvetiti mu pobjedu - kaže Matija Golik



RIJEKA  Kvarnerska južina izaziva nervozu i iščekivanje da bura razvedri pogled prema Učki, u tom tonu navijači rukometaša Zameta očekuju da na parketu Centra Zamet zapuše riječka loptačka bura (18 sati) i razvedri raspoloženje u taboru riječkoga premijerligaša u duelu s tradicionalnim rivalom s juga, Metković Mehanikom. Zamećani i trener Mateo Hrvatin željeli bi zaslužiti pljesak za uspjeh, ovoga puta bez važnog aduta, ozlijeđenog Luke Mrakovčića. Samim time će ostali momci u vanjskoj liniji, među njima i iskusnik Matija Golik, morati dati sve od sebe u traženju bodova protiv momčadi koja je u prošlom kolu minimalno svladala Rudar iz Ruda.


– Luku Mrakovčića je teško nadomjestiti, znamo o kakvom je igraču riječ, o našem lideru, ali mi ostali to moramo ostvariti i, nadam se, posvetiti mu pobjedu. Trudit ću se, dat ću sve od sebe i pomoći ekipi da dođemo do dva boda – kaže Golik. On i suigrači su tijekom tjedna do u detalje analizirali igru Metković Mehanike, itekako pokretljive ekipe.


– U igri Metkovaca osnovno je nužno kretanje u napad. Stoga je vrlo važno naše pravovremeno vraćanje u obranu. Gosti igraju vrlo brzi rukomet, na to moramo dobro pripaziti. Recept je isti kao i za svaku utakmicu. Mislimo pritom na organiziranje što agresivnije obrane iz koje bismo povlačili polukontre i kontre. Trebamo težiti što organiziranijem napadu nakon kojeg se moramo što brže vraćati u obranu. Znamo kakva nam ekipa dolazi u goste i na koga moramo pripaziti.




Domaća publika svakako priželjkuje reprizu drugoga poluvremena u pobjedi nad Porečanima, kada su Zamećani itekako dali do znanja tko je domaćin. Zaigrali su čvrsto i agresivno u obrani pa ih je onda »krenula karta« i u napadu.


– To nam je putokaz kako bismo trebali igrati. Ova dva boda bi nam super došla. Ključno je da se usredotočimo na našu igru i nametnemo svoj ritam. Igramo kod kuće, tu smo favoriti i vjerujem da ćemo osvojiti bodove pred domaćom publikom u odličnoj atmosferi, kao što je bila i na protekloj domaćoj utakmici. Lijepo je igrati pred popunjenim tribinama. Nadam se da će i sada doći što više gledatelja i bodriti nas, pomoći nam i nositi nas do pobjede.