Ljetne pripreme

Rukometaši Zameta minimalno pobijedili slovenskog drugoligaša u pripremnoj utakmici

Igor Duvnjak

Luka Vučko/A. KRIŽANEC

Luka Vučko/A. KRIŽANEC

Luka Mrakovčić je opet potvrdio da će biti pojačanje za momčad trenera Matea Hrvatina



RIJEKA  Dvije su se djevojčice u hladu podno nebodera zabavljale stolnim tenisom dok su nedaleko na parketu Centra Zamet riječki rukometaši i gosti iz Ajdovščine igrali svoj ljetni loptački »ping pong« u jeku priprema za novu sezonu. Zamećani, povratnici u Paket24 Premijer ligu, nadmašili su slovenske goste iz drugog razreda tamošnjeg rukometa 29:28, Ajdovščine, u našem gradu najviše upamćene po »Krojfu iz Ajdovščine«, legendarnom majstoru, dvostrukom stijelcu u epohalnoj pobjedi Rijeke nad Real Madridom.


Jučerašnje nadmetanje bilo je klasično pripremno odrađivanje posla u kojem su se igrači, otežanih nogu, što je normalno za ovu fazu rada, itekako natrčali, ali su bili i vrlo zaposleni čestim brisanjima parketa, naročito u drugom poluvremenu, kada je usprkos tome što su klima uređaji radili sve vrijeme, znoj sve više natapao teren.


U nadmetanju s gostima iz Ajdovščine, Zamet je malobrojnim znatiželjnicima predstavljao neka nova imena s kojima će krenuti u lov na premijerligaške bodove, a u fokusu je bio Luka Mrakovčić, koji je i sinoć potvrdio da će biti pojačanje za momčad trenera Matea Hrvatina u novoj sezoni. Tin Tomljanović je pak opet bio udarna igla riječkog sastava koji očito još treba naći puteve do željene igre, ova koju sada prezentira nije ono za čime Zamećani teže u novom prvenstvu. Potvrdilo je to i kretanje rezultata, u prvom poluvremenu su domaćini uglavnom vodili s dva gola razlike, ali su do odmora dostignuti (14:14).




U nastavku su zaigrali čvrsto u obrani, a Liridon Zena je skupljao lopte, no četiri pogotka razlike su se nakon brojnih izmjena istopila. Ipak, u uzbudljivoj završnici Zamet je bio spretniji i sretniji te je uspio pobijediti 29:28.


ZAMET: Zena, Marković, Viskić, Vučko 1, Ogurlić 3, Markota, Tomljanović 8, Mrakovčić 3, Lencović 1, Srdoč, Kezić 2, Ćosić 7, Reljanović, Perkov 1, Rajić, Golik 1, Pikec 2.