Novi početak

Rukometaši Kozale kreću s pripremama, Karlo Devčić ostaje kapetan

Igor Duvnjak

Karlo Devčić/Foto A. KRIŽANEC

Karlo Devčić/Foto A. KRIŽANEC

Vjerni navijači Kozalčana mogu biti zadovoljni popunjavanjem momčadi za novu sezonu na prvoligaškom jugu gdje su njihovi miljenici starosjedioci, već 13. godinu zaredom igraju u drugom po vrijednosti rangu hrvatskog rukometa



RIJEKA  Ohrabreni rješavanjem kadrovske križaljke, mladi rukometaši Kozale čekaju sutrašnji početak priprema (21 sat) u njihovoj staroj bazi, dvorani »Dinko Lukarić«. Vjerni navijači Kozalčana mogu biti zadovoljni popunjavanjem momčadi za novu sezonu na prvoligaškom jugu gdje su njihovi miljenici starosjedioci, već 13. godinu zaredom igraju u drugom po vrijednosti rangu hrvatskog rukometa. Za njih i novog trenera Igora Marenčića, dokazanog u uspješnom dosadašnjem radu s mlađim kategorijama, najbolja vijest je da će Karlo Devčić i dalje biti udarna igla momčadi, dogovoren je nastavak suradnje s kapetanom mladog riječkog sastava. Osim toga, momčad je pojačana Dominikom Krajcarom, zapaženim igračem pulske Arene, sve upućuje na zaključak da nova uprava na čelu s predsjednikom Igorom Šustićem misli ozbiljno, u svakom slučaju ne razmišlja ponoviti prošlosezonske stresove kada je klub dugo strahovao od ispadanja iz lige.


Gledajući u širim gradskim rukometnim razmjerima, ugodno zvuči činjenica o želji za dijalogom među klubovima, u ovom slučaju suradnji između Kozale, »inkubatora« u kojem su stasala brojna poznata imena, te premijerligaša Zameta. O tome svjedoči vijest da su na posudbu u Kozalu stigli mladići sa susjednog riječkog brežuljka, pivot Marko Šušak (pivot), vanjski igrači Jan Klić, David Nadović i Luka Perić, te desno krilo Jakov Krapić.


Kozala je već godinama zapažena u dobrom radu s mladima, ostvaruje dobre rezultate u raznim uzrasnim kategorijama afirmirajući brojna imena od kojih su se neka vinula i do seniorske reprezentacije. Klub nastavlja s orijentacijom na mlade, tako su prvoj momčadi priključeni daroviti kadeti Andro Brkljačić, David Franković, Alan Franković, Antonio Šutić i Franko Dika.