Tin Tomljanović

Nadareni rukometaš Zameta: “Liga za prvaka bi u povratničkoj sezoni bila vrh”

Igor Duvnjak

Tin Tomljanović/A. KRIŽANAC

Tin Tomljanović/A. KRIŽANAC

U konkurenciji su sve dobre ekipe, sa svima se idemo »pofajtati«, na domaćem terenu pak nikome nećemo dati da nam uzme bodove - rekao je Senjanin u riječkim redovima



RIJEKA Rukometaši Zameta ne mogu bez Tina u sastavu, u njegom dresu pamte se brojni atraktivni nastupi reprezentativca Tina Lučina, sada je na redu Tin Tomljanović, mladi vanjski igrač, kojemu su tek 23 godine. S obzirom na njegove igre i talent koji već godinama iskazuje, nije pretenciozno tvrditi da je riječ o potencijalnom reprezentativcu, možda ga jednoga dana ugledamo u dresu hrvatske vrste. Počeo je u Senju, nastavio putem oca »Gude«, također godinama zapaženog beka, a u Rijeci su ga zapazili i oni najbolji, konkretno prvak Zagreb, jedini hrvatski klub relevantan na europskoj sceni. Uz onih početnih pet riječkih sezona bio je i u Labinu, Gorici i Umagu, nigdje se nije mogao smiriti, zov rodnog kraja ipak je bio prejak. Nema dvojbe, svugdje je lijepo, ali kod kuće je ipak najljepše.


– Umoran sam, stalno vježbamo, ali stignem skoknuti do Senja, tamo sam skoro svakog tjedna – kaže Tin Tomljanović, mladić rođen 2001. godine. Rijeka i Senj su mu prirodno okruženje, njegova želja za povratkom itekako je dobro došla Zametu u podizanju razine kvalitete igre. – Što se povratka tiče, podsjećam da sam rođen u Rijeci i Rijeka je moj drugi dom. Lijepo je biti blizu Senja gdje mi je obitelj, blizu doma, a tu sam kao kod kuće, tako da mi je super. Inače, pripreme su bile dobre, zadovoljan sam, treninzi su dobri. Vježbam, a i stignem se odmoriti poslijepodne između dva treninga.


Dobro i loše


Iza Tina Tomljanovića i prijatelja su utakmice s Kinezima, Kopranima i sada s Domžalama, naravno da je u ovoj fazi priprema rano pričati o nekim vidljivijim konturama željene igre.




– Nakon ove tri utakmice na vidjelo možemo izvući i dobre i loše stvari. Primjerice, gledajući ovu posljednju utakmicu s Domžalama, možemo govoriti o više loših stvari, dok mogu reći da smo s Koprom odigrali dobru utakmicu. Isto tako, na gostovanju kod njih smo bili solidni.


O manama i vrlinama u ovim susretima može se govoriti itekako uvjetno s obzirom da se igraju usred žestokog ritma treninga.


– Svakako da u napadu imamo puno talenta, u to sam uvjeren. Istina da se još uigravamo, ali se dobro poznajemo. Sigurno da u obrani možemo puno više napredovati. Tu se trebamo još bolje posložiti, a u napadu ćemo uvijek nekako zabiti gol.


Kada je riječ o upoznavanju, ekipa se upoznaje s pojačanjem kao što je Luka Mrakovčić, pogotovo Tin Tomljanović, koji mu je blizu u vanjskoj liniji. Navijači puno očekuju od njihove koprodukcije, »kemijanja« koje bi trebalo biti forte napada Zamećana.


– Ja počinjem na lijevom vanjskom, a on na srednjem beku i tu se dobro razumijemo. Od početka smo kliknuli, ja se samo nadam da ćemo biti sve bolji i bolji.


Iza Tina i društva je »tutanj« kroz niži rang natjecanja, povratak među najbolje znači i puno veće izazove.


Želje


– Svakako da će biti znatno teže. I ja sam nekoliko godina proveo u nižem rangu natjecanja, iskreno rečeno, Prva liga je dosta slabija od Premijer lige. Ono što nas sada čeka znaju i oni naši dečki koji su prošli igranje u najvišem razredu. Vidjet ćemo što će biti, ja se nadam samo pozitivnim rezultatima.


Iz dugog toplog ljeta Zamećani će zakoračiti u vrući start prvenstva, prvi domaći susret, nadmetanje s Porečom nakon gostovanja u Sesvetama, dosta je važna utakmica koja može puno toga odrediti.


– U konkurenciji su sve dobre ekipe, sa svima se idemo »pofajtati«, na domaćem terenu pak nikome nećemo dati da nam uzme bodove. Što se tiče gostovanja, što Bog da i sreća junačka.


Povratnici u Premijer ligu svakako imaju želja i ambicija, svaki igrač u svojim mislima prebire izglede i mogućnosti sastava, s obzirom na to i razmišlja o ciljevima koje Zamet može dostići.


– Među nama se još nismo dotaknuli te teme, sad idemo trening po trening, pripremnu utakmicu po utakmicu. Nismo još raspravljali o tome, ali vjerujem da možemo puno napraviti. Dat ćemo sve od sebe, čak i ako bude sve dobro da doguramo u Ligu za prvaka. Ne ostvarimo li to, cilj je izboriti ostanak u ligi. Inače, Liga za prvaka bi u povratničkoj sezoni bila vrh.