Iva Tabar

Kapetanica Zameta pred novi domaći ispit: “Trebamo igrati borbeno kao i dosad”

Igor Duvnjak

Iva Tabar/Foto V. KARUZA

Iva Tabar/Foto V. KARUZA

igramo doma i nadamo se da ćemo osvojiti još dva boda. Skupile bismo tako osam bodova - rekla je Tabar



RIJEKA  Parket Centra Zamet u današnjem je listopadskom predvečerju rezerviran za rukomet, zahuktalim igračicama Zameta od 17 sati u goste dolazi Osijek. Riječanke se uoči utakmice sa zadovoljstvom mogu prisjetiti prijeđenoga puta, opća je ocjena da su dobro zakoračile u prvoligašku utrku, dojam je čak da su ugodno iznenadile. Igračice trenera Josipa Štokića su se iz Zeline i Dugog Sela vraćale nakon punih pogodaka, a sliku obilne jesenske berbe, ovog ranog skupljanja zimnice, upotpunila je i domaća pobjeda nad Trešnjevkom. Uza sve to, i uz visok poraz u derbiju od favoritkinja iz Lokomotive, ohrabruje ih činjenica da su u Zagrebu prijetile Lokosicama gotovo tri četvrtine utakmice.


– Odlično smo otvorile prvenstvo – zadovoljna je kapetanica Zameta Iva Tabar, iskusna i vješta organizatorica i voditeljca igre vrlo mlade riječke ekipe.


Osam bodova


– Na otvaranju smo pobijedile Zelinu, ponovile smo to u Dugom Selu. Uglavnom, na startu smo imale maksimalan učinak, sve nakon dobro odrađenih priprema. I sada dobro treniramo, u tom smo se stilu pripremale i za današnji duel s Osječankama te vjerujem da ćemo odigrati još jednu dobru utakmicu. Ipak igramo doma i nadamo se da ćemo osvojiti još dva boda. Skupile bismo tako osam bodova, što bi za nas bio uistinu velik uspjeh u ovoj fazi prvoligaškog natjecanja.




O metamorfozi Zamećanki govori i činjenica da je već zaboravljeno kada su Riječanke tako glasno prijetile Lokomotivi, ova generacija je podsjetila na nekadašnje duele ravnopravnih konkurentkinja za pobjedu.


– U svemu treba uzeti u obzir i činjenicu da Lokomotiva nije na razini na kojoj je bila posljednjih godina. No, bez obzira na to, cure su tehnički jako dobre, s njima se odlično radi. Mi smo se odlično držale, do 43. minute bile smo u egalu. Možda je tu nedostajalo malo više iskustva da utakmicu mirnije nastavimo i privedemo kraju. Konačnih deset razlike izgleda ružno, ali je potpuno nezasluženo, smatram da je to moglo biti puno, puno bolje.


Savjeti


Iva je kapetanica ekipe u kojoj je niz nadarenih igračica koje polako sazrijevaju stječući neophodno iskustvo, usput se raduju i uspjesima.


– Mlada smo ekipa koja voli raditi i trenirati. Uz ove mlade, imaju nekoliko nas starijih koje im zbilja pomažemo u napredovanju i sazrijevanju. Uvijek im dajemo neki savjet kada je to potrebno, tako da mislim da smo uistinu jedna dobra klapa te da se to vidi i na terenu. Mislim da će ove cure za koju godinu biti stvarno dobre.


Osječanke u Rijeku stižu s jednom utakmicom manje od domaćica, uz dva poraza ostvarile su jednu pobjedu, a Riječanke su tijekom tjedna kovale planove kako zaustaviti Slavonke da na Zametu ne ostvare i drugi pun pogodak.


– Najbitnije od svega je odigrati odličnu, čvrstu obranu uz što više kontakta s napadačicama. Iz toga će onda sve biti lakše i u napadu, nastojat ćemo i povući koju polukontru i kontru. Trebamo igrati borbeno kao i dosad, ostaviti srce na terenu i vjerujem da možemo pobijediti – zaključila je Iva Tabar.