Premijer liga rukometaša

FOTO Rukometaši Zameta na krilima Tina Tomljanovića svladali Metkovce

Igor Duvnjak

Tin Tomljanović/Foto V. KARUZA

Tin Tomljanović/Foto V. KARUZA

Senjski dragulj je stisnuo zube i s ozlijeđenim prsnim mišićem postigao deset pogodaka

 Zamet- Metković Mehanika 28:24.




RIJEKA  Utakmica četvrtog kola A skupine Premijerlige rukometaša Zamet- Metković Mehanika 28:24 (13:10). Dvorana na Zametu. Gledatelja 400. Suci Filip Skendrović, Dominik Trčak (oba Samobor). Delegat Dragutin Modesto (Kanfanar).


ZAMET: Zena, Černeka 4, Vučko 1, Ogurlić 1, Markota, Tomljanović 10 (6), Viskić, Srdoč, Kezić 1, Čosić 1, Pikec 4, Golik, Marković, Klanac, Lencović 2, Perkov 4.


METKOVIĆ MEHANIKA: Granić, Cvitanović,Halilović, Goshevski 5 (3), Krešić 1, Čutura 3, Prlić, Hrka, Butigan 1, Marević, Tarabocchia 6, Raguž 1, Kadrić, Eraković 3, Batinović 4, Begović.




Isključenja: Zamet 4, Metković Mehanika 14 minuta. Crveni karton: Cvitanović (Metković Mehanika, 38. minuta) . Sedmerci: Zamet 9 (6), Metković Mehanika 4 (3).


Foto galerija: Premijer liga rukometaša: Zamet - Metković Mehanika Foto: Vedran Karuza


Pljesak s tribina Zamećanima za pobjedu u rukometnom hrvanju s Metković Mehanikom u kojem su Tin Tomljanović i prijatelji zaslužili epitet  – “nesalomljivi”. Senjski dragulj je ozlijeđen zaigrao i s deset golova vukao ekipu u kojoj je zasjao vratar Dominik Marković, a nastavio Liridon Zena ka važnim bodovima. Oni i svi ostali u oslabljenoj ekipi zaslužuju pohvale kako za pojedinačne dionice tako i za kolektivni rad od početka do kraja. Nagrađeni su uspjehom – 28:24.


Dariju Černeki i Tinu Tomljanoviću nije trebalo niti devedesetak sekundi za deblokiranje rezultata, matiranje metkovske zone “6-0”. Tečan je bio zametski napad na startu utakmice, ali je obrana igrala u stavu “miroljubive koegzistencije” i kao uteg otežavala domaćinima trku za stjecanjem opipljivije prednosti. Zameta su uz to napale zdravstvene tegobe, osim Luke Mrakovčića, odsutnog zbog ozljede, Tin Tomljanović je igrao neoporavljen od ozljede prsnog mišića, a onda je u šestoj minuti Marko Pikec šepajući napustio parket. Bodreni s tribina Riječani su pak davali sve od sebe kako bi brzonoge goste spriječili u naplaćivanju tolikih računa.


Prošla je već trećina poluvremena, a Matija Perkov i suigrači su nastavili čuvati onaj početni gol-dva prednosti. U 14. minuti Dominik Marković je četvrtom intervencijom obranio sedmerac s igračem manje, no efikasni Batinović i ostali Metkovci su ipak ostajali prijeteći za petama borbenim domaćim “crvenima”. Rezultatski odnos snaga nije se pak mijenjao niti do trećine duela u kojem je domaći napad uvijek iz špila izvačio pravu kartu kada mu je bila najpotrebnija. U tom rukometnom ratu živaca u kojem su golovi nakon vatrometnog otvaranja kako se bližio odmor sve rjeđe stizali, Markovićeve obrane su navijačima bile umirujuće kao “apaurin”, isto tako i gol Černeke za najveću razliku, 11:8 u 26. minuti. Obrana Riječana na čelu s Markovićem često je bila kao minsko polje, slijedom toga je i tri razlike na odmoru s tek deset metkovskih golova.


Tomljanović u prvom i Černeka u drugom dijelu nisu iskoristili sedmerce, uskoro je Čutura smanjio na 13:12. Domaćine ni to nije demoraliziralo, poslije jubilarne desete Markovićeve obrane Adrijan Čosić je pogodio za 16:13. S tim su razmakom konkurenti ušli u posljednju trećinu otimanja za bodovima, u 43. minuti Tomljanović je zakucao iz sedmerca za 19:16. Metkovci su, brzi kao vjetar otpuhali ovaj razmak, Tarabocchia i Raguž sveli su ga na 22:21 u 49. minuti, a seriju čak 4:0 produžili Krešić i Goshevski i donesli im prvo vodstvo, 23:22. Perkov je sedam minuta do kraja prekinuo taj niz i izjednačio, Tomljanović već osmim golom vratio Zamet u vodstvo uoči posljednih pet minuta. Obranio je potom Liridon Zena, a Marko Pikec pogodio za 25:23. Kod 25:24 Tomljanović nije iskoristio sedmerac, ali je zabio preko centra pri kraju one 58. minute. Kapital je sačuvan i pretvoren u važnu pobjedu.