Dobra igra

Rijeka uvjerljivo nadigrala Kopar u pripremnoj utakmici

Denis Frančišković

Stipe Perica/Foto HNK Rijeka

Stipe Perica/Foto HNK Rijeka

Još pokoja lopta mogla je završiti u mreži trećeplasirane momčadi Slovenije iza Olimpije i Maribora, bodovno poravnate s Celjem



RIJEKA Nogometaši Rijeke u drugoj su pripremnoj utakmici u stanci uvjerljivo nadigrali i pobjedili Kopar, za razliku od posljednjeg susreta na Rujevici koji je završio minimalnom pobjedom Bijelih golom Ivana Smolčića, Riječani su ovog puta bili raspoloženi i raspucani. Još pokoja lopta mogla je završiti u mreži trećeplasirane momčadi Slovenije iza Olimpije i Maribora, bodovno poravnate s Celjem.


Rijeka – Kopar 4:1

Prijateljska utakmica: Rijeka – Kopar 4:1 (2:0)


Stadion HNK Rijeka. Bez gledatelja. Sudac: Marin Rožman. Pomoćnici: Hrvoje Perkov i Mario Vučetić. Žuti kartoni: Smolčić (Rijeka). Strijelci: 1:0 Janković (9′), 2:0 Perica (11′), 3:0 Gojak (50′), 3:1 Ivkić, 4:1 Žlibanović (73′)




RIJEKA: Marić (71′ Jurčević), Smolčić (46′ Goda), Galešić (59′ Braun), Majstorović (46′ Burčul), Devetak (46′ Čabraja), Selahi (64′ Valinčić), Bogojević (71′ Žlibanović, 86′ Bačić), Fruk (46′ Gojak), Ilinković (46′ Babić), Janković (46′ Dogan), Perica (46′ Andrić).


KOPAR: Baš, Mijalović, Mittendorfer, Sidibe, Curcio, Mukadas, Simčić, Petriško, Popović, Manssouri, D. Jurić.


Još u igrali: Bacha, T. Jurić, Matondo, Ivkić, Zalaznik, Groznica, Slak, Buneta, Burič

Bila je ovo dobra proba za Bijele uoči Lokomotive, Radomir Đalović pružio je šansu svim igračima, a njih se u zapisniku našlo čak 23.


Rijeka je očekivano susret započela u malo šarenom sastavu, što zbog izostanaka, što zbog ozljeda. Tako je u izostanku Zlomislića i Posavca među vratnice morao junior Ivan Domagoj Marić, dok je pričuvni vratar bio Josip Jurčević.


Bekovske pozicije zauzeli su Smolčić i Devetak, a one stoperske Galešić i Majstorović uz Selahija na mjestu zadnjeg veznog. Na mjestu desnog krila šansu je dobio Bogojević, Janković zaigrao na standarnoj poziciji lijevog krila, dok se Fruku u vezi priključio Ilinković. Perica je od prve minute bio u ulozi središnjeg napadača.


Rijeka je u prvom poluvremenu diktirala ritam i imala kontrolu događanja na travnjaku. I vrlo rano zabila dva pogotka. U oba je sudjelovao poduzetni Janković. Rijekin veznjak prvo je u 9. minuti s desetak metara pogodio mrežu na dodavanje Smolčića, a samo dvije minute potom Janković je još bolje pronašao Pericu, lopta je prošla između dva igrača, a Rijekin napadač hladnokrvno poentirao pogodivši suprotni kut – 2:0.


Gosti su mogli smanjiti omjer u 16. minuti, nakon ubačaja iz slobodnog udarca, Mittendorfer je ostao zaboravljen na drugoj vratnici, ali je s manje od jednog metra promašio mrežu, poslavši loptu glavom preko grede. Istina, bio je i u naletu na vratnicu što je zahtjevao određenu kontrolu.


Igra je potom dobila određeni balans bez velikih prigoda. U 26. minuti nakon duplog pasa Bogojević je došao u poziciju za udarac, prizemna lopta proša je malo kraj vratnice. Do odmora u obećavajućoj poziciji u šesnaestarcu našao se Petriško, stvorio si prostor za udarac, ali lopta je otišla visoko preko gola.


Početakom nastavka Radomir Đalović se odlučio za sedam zamjena, što je donijelo brojne rotacije u momčadi. Stopere su zaigrali Burčul pa malo kasnije i Dominik Braun, igrač na probi, dok je Goda ovog puta bio u ulozi desnog beka, a Čabraja na lijevom zamijenio Devetaka.


Selahi je ostao u igri, a više je u defenzivi veze s njim ordinirao Babić, u malo izmijenjenoj formaciji. Bogojević je preselio na lijevo krilo, a Dogan zauzeo njegovo mjesto na desnoj strani, dok je u središnjici djelovao Gojak iza Andrića.


Posebno rastrčan bio je Goda na desnoj strani, u 50. minuti uputio je dobru loptu u srce šesnaesterca, Gojak se dobro izborio za poziciju i iz okreta poluvolejom poslao loptu u kut vratara – 3:0.


Rijeka je nastavila s napadima, bila okomita i rastrčana te stvorila u kratkom vremenu još dvije velike prilike. U 65. minuti Babić je izašao sam ispred vratara Baša koji je zaustavio njegov udarac iz blizine, u reprizi nakon odbijanca kao pobjednik je izašao i Ivkić. Nekoliko minuta kasnije Goda je s metra glavom poslao loptu preko grede.


Gosti su do pogotka došli nakon lijepe akcije u 70. minuti, Matondo je dobro ubacio za Ivkića u šesnaestercu, a on glavom efektno, neobranjivo poslao loptu glavom u kut – 3:1.


Sadržajni nastavak donio je brzo novi gol Riječana, tri minute kasnije Dogan je dobro pronašao Žlibanovića u šesnaestarcu, on se namijestio i silovitom udarcem s osam metara poslao loptu u mrežu – 4:1.