Premier regionalna liga

Riječki vaterpolisti ostali bez bodova. Primorjaši bez Tončinića lak plijen

Igor Duvnjak

TEŽAK PORAZ - Marin Dašić/Foto V. KARUZA

TEŽAK PORAZ - Marin Dašić/Foto V. KARUZA

Riječki napad djelovao je obezglavljen bez centra Viktora Tončinića, a koliko god se trudila, obrana nije mogla podići bedem kojim bi zaustavila goste



RIJEKA Primorje Erste Bank se sinoć nije znalo ni moglo suprostaviti favoritima iz Šapca, napad je djelovao obezglavljen bez Viktora Tončinića, a koliko god se trudila, obrana nije mogla podići bedem kojim bi zaustavila cikličke bujice gostujućih prijetnji. U skladu s time se i odvijala utakmica, kvalitetni favorit Šabac Elixir je od početka do kraja bio u vodstvu i sigurno pobijedio 13:10. Zenit Primorjaša bio je smanjenje zaostatka na jedan razlike, 5:4 u trećoj četvrtini.


Primorje EB – Šabac Elixir 10:13

Utakmica petoga kola Premier Regionalne lige vaterpolista: Primorje Erste Bank – Šabac Elixir 10:13 (0:4, 3:1, 1:5, 6:3). Bazen Kantrida. Gledatelja: 300. Suci: Siniša Matijašević (Herceg Novi) i Božo Đurašković (Podgorica).


PRIMORJE ERSTE BANK: Čubranić, Dragošević 2, Len Dujmić 1, Franulović, Brubnjak, Dašić 1, Snel 1, K. Babić 1, Burburan, L. Babić 1, Crippa 2, Rakovac 1, Kren, Lu. Dujmić.




ŠABAC ELIXIR: Gavrilović, Novaković 2, Kovačević 3 (1), Repanović 2, Tomić, Krug, Barać, Plljevančić 2, Mačić, Dragović 2, Stojanović 2, Mićanović, Tomić, Toholi.


Igrač više: Primorje Erste Bank 14 (7), Šabac Elixir 14 (5). Peterci: Primorje Erste Bank 1 (0), Šabac Elixir 1 (1).

U skladu s dobrom i lošom vijesti, trener Primorjaša Igor Hinić koliko se god mogao obradovati što je opet dobio na raspolaganje iskusnika, oporavljenog Darija Rakovca, toliko se samo mogao uhvatiti za glavu što je izgubio prvog centra Viktora Tončinića. Potencijalni reprezentativac je, naime, na treningu uoči utakmice izlazeći iz vode nespretno zapeo i ozlijedio gležanj te je sinoć s tribina pratio prijatelje u nadmetanju sa Šapčanima držeći štaku u ruci. Prve su prognoze da bi se “udarna igla” Primorjaša mogla oporaviti za desetak dana.


Promašaji


Prošlo je manje od tri minute igre da bi rezultat bio deblokiran, toliko je trebalo gostima za brzi napad koji je Pljevančić polukontrom okončao za vodstvo “Čivijaša”. Tek što je prošla sredina četvrtine, domaći su se morali povući u “kućicu” ostavši s dva igrača manje, a Repanović je udvostručio razmak. Novi hladan tuš bila je čista kontra Novakovića, sve dok je trajao muk riječkog napada pred agresivnom šabačkom obranom.


Kada je Pljevančić složio poker gostujućih golova, 11 sekundi prije odmora nad domaći se tabor nadvio prijeteći oblak teškoga poraza. Kucanje na gostujuća vrata konačno je urodilo plodom početkom nastavka, kada je Marin Dašić realizirao petu domaću akciju s igračem više. Redale su se prilike za smanjivanje razlike i odlazile su niz vjetar promašajima ili pogađanjima vratnice dok se “poluvrijeme” sve brže primicalo, da bi Fabio Crippa 48 sekundi prije “velikog odmora” ipak pronašao put do mreže.


Uspon i pad


Karlo Babić je nastavio teški riječki put uzbrdo, izvana je vješto sveo razmak na minimum (5:4) dok je do kraja bilo još dugih trinaest minuta. Šabac Elixir je, međutim, brzo reagirao, odgovore su poslali Stojanović pa Dragović, nastavili su Kovačević i Novaković koji su povećali vodstvo, produžili seriju svoje momčadi na 4:0 i vrlo brzo bilo je visokih 9:4, a do posljednjeg su odmora bile preostale samo dvije i pol minute.


Nakon uspona domaćini su sve brže padali, Šabac Elixir je pak plivao sve lakše na pogon visoke prednosti koju je Novaković još dodatno povećao, razmak je rastao poput kvasca, bilo je već 10:4 minutu do kraja četvrtine, koja je vrlo dobro počela, a onda loše završila po Riječane. Početkom posljednje četvrtine obeshrabreni domaćini nisu uspjeli iskoristiti ni peterac, bilo je, uostalom, ionako očito u kojem će smjeru otići utakmica. Ipak, Dragošević je uspio prekinuti šabački niz od 5:0, no to nije moglo ništa značajnije promijeniti.