Umjetničko plivanje

Riječanke uzele sedam odličja na 23. Primorje synchro cupu

Ivana Vaupotić

ZAGRIJAVANJE ZA MALTU - Hrvatska juniorska reprezentacija/Foto A. KRIŽANEC

ZAGRIJAVANJE ZA MALTU - Hrvatska juniorska reprezentacija/Foto A. KRIŽANEC



RIJEKA Plivačice Primorja Aqua Marisa osvojile su sedam odličja na 23. izdanju Primorje snychro cupa u umjetničkom plivanju, što je od petka do nedjelje na bazenu na Kantridi okupio 23 ekipe iz devet zemalja u seniorskoj, juniorskoj i mlađejuniorskoj konkurenciji.


Adrian Gavelle slavio je u umjetničkom solu u seniorskoj konkurenciji, njegova klupska kolegica Mia Segarič osvojila je prvo mjesto u tehničkom solu (190,9517) u kojem je Maja Mrakovčić ostala korak do postolja (168,7700). Nora Ljubetić, Maja Mrakovčić, Erin Krejačić i Vita Pavletić stale su na drugu stepenicu pobjedničkog postolja u tehničkom timu (152,6042), dok su Magdalena Radovčić, Nora Ljubetić i rezerva Maja Mrakovčić bile treće u umjetničkom duu (129,0125).


Primorjašica Ena Peričić osvojila je tri odličja u konkurenciji mlađih juniorki, zlatom se okitila u solu (146,9250), zajedno s Mijom Cvijić, Klarom Vidas, Nastasijom Gardijan, Tinom Račić, Elin Petrić, Anhelinom Zvolinskajom i Vitom Žic osvojila je srebro u kombinaciji i četvrto mjesto u timu, dok joj je u duetu s Mijom Cvijić, u kojem je rezerva bila Nastasija Gardijan, pripala bronca (136,8458).




Juniorke Primorja AM Nora Ljubetić, Maja Mrakovčić, Leonarda Zec i rezerva Mia Segarič, kojima je ovo natjecanje poslužilo kao završna provjera uoči Europskoga prvenstva na Malti, zajedno s Mijom Piri, Anom Kantić, Anteom Ković, Larom Doko, Korinom Maretić i rezervom Katarinom Sertić osvojile su srebrno odličje u akrobatskoj rutini (168,9167) te u timu u kojem je umjesto Katarine Sertić nastupila Dorotea Zlabnik (210,1146).