Odbojka

Riječani upisali prvi poraz protiv momčadi koja igra na južnoamerički pogon

Katarina Blažević

Ivan Vuk/Foto V. KARUZA

Ivan Vuk/Foto V. KARUZA



RIJEKA Odbojkaši Rijeke u trećem su superligaškom kolu upisali prvi poraz. Marsonia, koja igra na južnoamerički pogon, bila je bolja na Trsatu u borbi koja je trajala malo manje od dva sata, a koju je došao pogledati i izbornik hrvatske reprezentacije Igor Juričić.


Rijeka – Marsonia 1:3

Utakmica 3. kola Superlige odbojkaša: Rijeka – Marsonia 1:3 (26:28, 20:25, 25:22, 16:25). Dvorana mladosti. Gledatelja: 100. Suci: Pihler i Hamer.


RIJEKA: Ličina, Banko (L), Vuk, Lozić, Kupsjak, Dukić, Baić, Pavlović, Haluška, Žeželić, Smiljanić.




MARSONIA: Aponza, Barretto, Zečević, Begić, Budim, Mata (L), Dugandžić, Šokčević, Jedinak, Pejanović, Krtinić (L), Dakić Marelja, Kalanj, Petrović.

U izjednačenom prvom setu, u kojemu veći dio niti jedna momčad nije odmaknula više od dva ili tri poena, Rijeka je povela u ključnom trenutku 26:25 smečem Sandra Dukića. Ubrzo su gosti uzvratili poenom s mreže, a nakon sljedećeg se Dukić žalio na odluku suca. Ništa se nije promijenilo, Marsonia je povela 27:26. Liverić je pozvao minutu odmora, ali blok njegove ekipe potom nije uspio zaustaviti loptu Petrovića – 0:1 u setovima.


Rijeka je, stoga, puno više “grizla” u drugoj dionici i u jednom trenutku povela 9:5. Ipak, gosti su pokazali kako se radilo tek u njihovom kratkotrajnom padu. Marsonia je ubrzo smanjila na poen razlike (12:11), a potom je Kolumbijac Aponza Carabali ugradio tri poena u mini seriji 4:1 kojom su gosti preokrenuli – 13:16.


Rijeka se tu raspala. Venezuelanac Barreto je “kuhanjem” nadmudrio riječki blok, da bi onda Aponza Carabali povezao as, a Zečević zaključio – 16:20. Riječani se nisu predavali, napadi su dugo trajali, ali inozemno društvo u Marsoniji je donijelo svojoj momčadi i drugi set.


I treći je set, jednako kao i prvi i drugi, na kraju trajao točno 28 minuta, a njega je osvojila domaća momčad. Bio je to, doduše, još jedan egal set. Domaći su s dva vezana poena poveli 20:18, da bi stigli i do 24:20. Propustili su dvije set-lopte, ali treća je bila sretna. Lopta Vuka je uz pomoć suparničkog bloka otišla u aut – 1:2.


Četvrti set odlučila je serija na servisima Zečevića. Od 11:11 ubrzo je Marsonia vodila 18:11 te je pitanje pobjednika bilo riješeno. Rijeka se više nije mogla vratiti…