Novi trener Rijeke

FOTO Radomir Đalović: “Hvala predsjedniku na pruženoj šansi, spremni smo za Elfsborg, veći je pritisak na njima”

Denis Frančišković

Snimio Vedran Karuza

Snimio Vedran Karuza

Na put s nama neće Andrić i Čabraja, od ranije ozlijeđeni Goda i Kitin. Imamo još nekoliko ozljeda, Smolčić i Petrovič putuju s nama, ali njihovi nastupi su upitni, rekao je Đalović



RIJEKA – Uoči leta za Švedsku na Rujevici je održana prva tiskovna konferencija novog trenera Radomira Đalovića u društvu sportskog direktora Darka Raić Sudara. U neuobičajeno ranom terminu. No, okolnosti na Rujevici su takve. Događaji se izmjenjuju kao na traci, jednako kao što je i ritam Rijekin utakmica. U četvrtak Elfsborg, već u nedjelju Istra 1961…


– Hvala upravi i predsjedniku što su mi dali šansu voditi prvu momčad. Hvala i Željku Sopiću i njegovom stožeru na odličnom radu – ustvrdio je Đalović.


– Sada nas čeka jedna teška utakmica. Jako bitna za naš klub kao i za hrvatski nogomet. Spremni smo i maksimalno koncentrirani. Večeras ćemo odraditi trening u Švedskoj. Očekujem da prođemo Elfsborg.




Smjena trenera obično donosi neku vrstu šoka u momčadi. On možda u ovom trenutku nije toliko izražen jer klub nije u toliko nezavidnoj situaciji, no uvijek se postavlja pitanje ozračja.


– Dečki su na sve reagirali OK, koncentrirani su na utakmicu koja i njima puno znači. Ozračje je stvarno dobro, ali poremetile su nas donekle ozljede. Na put s nama neće Andrić i Čabraja, od ranije ozlijeđeni Goda i Kitin. Imamo još nekoliko ozljeda, Smolčić i Petrovič putuju s nama, ali njihovi nastupi su upitni.


Pred Đalovićem i društvom je uistinu popriličan izazov. Momčad mora ganjati pobjedu, igra se na umjetnoj travi, a stil igre domaćina, pokazalo se, baš i ne odgovara Bijelima koji više teže nadigravanju.


– Naši igrači su pokazali da mogu igrati takve utakmice. Mislim da je veći pritisak na Elfsborgu. Pripremili smo se posebno za taj teren, a oni su bitno drukčija momčad kad igraju doma. Igraju puno ofenzivnije. Najvažnije je da se što prije prilagodimo na teren i atmosferu – zaključuje Đalović.


Foto galerija: Odlazak ekipe Rijeke u Švedsku Foto: Vedran Karuza