Prvenstvo Hrvatske vaterpolista

Primorje Erste bank- Zadar 1952 21:4: pucački trening raspoloženih Riječana

Igor Duvnjak

SNIMIO: VEDRAN KARUZA

SNIMIO: VEDRAN KARUZA



RIJEKA- Utakmica drugog kola prvenstva hrvatske vaterpolista Primorje Erste bank -.Zadar 1952 21:4 (2:2,7:0, 5:2, 7:0). Plivalište na Kantridi, Gledatelja 150. Suci Ljubić i Jović (Zagreb).


PRIMORJE ERSTE BANK:Ivan Mauro Čubranić, Luka Babić,Franulović, Kadivec, Tončinić 1, Brubnjak 3, Brguljan 2, Niko Čubranić 3 (1), Karlo Babić 1, Burburan 1, Te Riele 3, Crippa 5, Paparić 1, Jurić, Vuković 1.


ZADAR 1952: Miskolczi, Kulišić, A. Donđivić, Bašić, Čolak, Jovančević 2, L. Donđivić 1, Cicero, Ražov, Eškinja, Zelić, Jurišić, Markulin Antić 1.




Igrač više: Primorje Erste bank 6 (5), Zadar 1954 9 (1). Peterci: Primorje EB 1 (1), Zadar 1954 0.


Ni oblačka neizvjesnosti nad sinoćnjim duelom Primorjaša sa zadarskim gostima, o tome je svjedočilo i “brojno stanje” na tribinama koje je oslikavalo što navijači misle o izgledima Zadra 1954 na Kantridi, skoro da je bio veći “muving” na recepciji bazena gdje su roditelji čekali da im djeca okončaju večernji trening nego u gledalištu riječkog plivališta.


Gosti se nisu mirili ulogom unaprijed otpisanih, koncem prve četvrtinhe Antić je iz daljine poravnao na 2:2, s tim se rezultatom i otplivalo na prvi odmor. Niko Čubranić i ljevoruki nizomski strijelac Kas Te Riele su u nepune tri minute nastavka pogodili mrežu sa igračem više, pridružio im se i Gabrijel Burburan čime je stvoren dojam da su domaće “kapice” počele uplivavati u utakmicu. Osjetila je to itekako zadarska obrana, Roko Vuković i Fabio Crippa su povećali na 7:2. Poslovično istaknuti vratar Ivan Mauro Čubranić i prijatelji su odjednom postali miljama udaljeni, majstor Darko Brguljan i kapetan Tin Brubnjak su se efektno uspisali u strijelce u toj gromoglasnoj seriji od čak 7:0. U “drugom poluvremenu” je tako jedino upitno ostalo sa koliko će golova razlike Primorje Erste bank osvojiti ove ionako već unaprijed upisane bodove.


Naravno da je rezultat pogasio i ono malo tenzija u igri dok su Riječani nastavljali sa svojim pucačkim treningom. Viktor Tončinić solo akcijom i Crippa u dva navrata više te Brguljan iz daljine su podigli vodostaj obrani gostiju kojoj je ionako bila “voda do grla. Poslije tih već 15:4 Zadrani su tek zbrajali nastale štete, na koncu je bilo čak 21:4 za Primorje Erste bank.