Vaterpolo

Primorje EB slaže novu momčad: Brubnjak ostaje, stiže turski centar Kaan Oğuzcan

Valentina Prokić

IGRAMA PRIVUKAO POZORNOST - Tin Brubnjak/Foto M. GRACIN

IGRAMA PRIVUKAO POZORNOST - Tin Brubnjak/Foto M. GRACIN

Sada je izvjesno da Brubnjak ostaje što je od velikog značaja za momčad. Nad Burburanom je još upitnik, u Primorju se nadaju i njegovom ostanku.



RIJEKA I dok se vaterpolisti Primorja Erste bank odmaraju, Uprava na čelu s predsjednikom Samirom Baraćem ne miruje. Stanka između dviju sezona obično je najzahtjevnije razdoblje za klupska vodstva, a na Kantridi je to puno izraženije posljednjih godina koje su bile obilježene mahom odlascima mladih tek stasalih igrača.


No, jednom su i na to u Primorju EB morali staviti točku, pa je, čini se, ovo ljeto baš po tome prijelomno. I ne samo po tome što neće biti masovnog egzodusa domaćih igrača već i po dolascima iskusnih pojačanja potrebnih za iskorak i napredak mlade momčadi koju su još jednom na Kantridi počeli graditi lani u rujnu, neposredno uoči početka sezone.


Nova mlada momčad dokazala je kroz sezonu da zaslužuje priliku za iskorak, osvojeno je prvo mjesto u A1 Regionalnoj ligi, peto mjesto u prvenstvu Hrvatske, a iako što im je malo nedostajalo da ostvare plasman u Premier regionalnu ligu, napravili su puno.




Postalo je izvjesno da momčadi nedostaje malo iskusnije pomoći u napredovanju te je vodstvo kluba na čelu s predsjednikom Samirom Baraćem odlučilo napraviti potez prema naprijed i u okviru mogućnosti pokušati prvenstveno zadržati mladu momčad na okupu i pridružiti im još nekoliko igrača koji bi im svojom kvalitetom i iskustvom mogli pomoći u igračkom i rezultatskom razvoju i napretku.


Tin Brubnjak i Noa Burburan, dva su igrača Primorja EB koji su svojim igrama privukli najviše pažnje na sebe tijekom sezone te je time i njihov ostanak na Kantridi doveden u pitanje. No, sada je izvjesno da Brubnjak ostaje što je od velikog značaja za momčad. Nad Burburanom je još upitnik, u Primorju se nadaju i njegovom ostanku.


Što se dolazaka tiče, nakon dvojice iskusnika Petra Muslima i Darka Brguljana, kapicu Primorja EB u novoj sezoni trebala bi nositi i dvojica turskih vaterpolista. Riječ je o mladim 20-godišnjim igračima, obojica su igrala u prvoligaškim turskim klubovima. Centar Kaan Oguzcan stiže iz turskog kluba Galatasaraya, a član je i turske reprezentacije te bi idućeg tjedna trebao staviti potpis na ugovor, dok još uvijek traju pregovori s jednim turskim bekom.


Njihovim dolascima momčad bi bila kompletirana, jer sve treba raditi u skladu s mogućnostima. Male šanse postoje za dovođenje još jednog igrača, ali to je pod velikim upitnikom.