Vaterpolo

Primorjaši gotovo sigurno u LEN Euro kupu. Od kvalifikacija za LP se odustalo zbog financijskih razloga

Igor Duvnjak

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA

Pribojavajući se ždrijeba i eventualnog odlaska na neko dalje putovanje i višednevni turnir koji bi loše djelovao na klupsku kasu, žele igrati LEN Euro kup u kojem su prošle sezone nizom sjajnih igara ugodno iznenadili



RIJEKA Vaterpolisti Primorja Erste bank će gotovo pa sigurno igrati u LEN Euro kupu, a ne u kvalifikacijama za Ligu prvaka, koje su izborili trećim mjestom u hrvatskom prvenstvu.


Dok trener Igor Hinić sa znatno obnovljenom momčadi odrađuje prve treninge za novu sezonu, predsjednik kluba Samir Barać poručio je da je o svemu obaviještena Europska federacija vodenih sportova (LEN), dođe li do ovog raspleta, u kvalifikacijama za Ligu prvaka će umjesto Primorjaša igrati Mladost, koja je sa znatno uvećanim proračunom bombastično pojačala momčad.


Riječani su pak od spomenutih kvalifikacija, u kojima ionako ne bi imali prevelikih izgleda, odustali zbog financijskih razloga. Pribojavajući se ždrijeba i eventualnog odlaska na neko dalje putovanje i višednevni turnir koji bi loše djelovao na klupsku kasu, žele igrati LEN Euro kup u kojem su prošle sezone nizom sjajnih igara ugodno iznenadili plasmanom u finale, zbog čega su bili riječki sportski hit.




Sada je priča drukčija, otišla su bitna imena, Darko Brguljan, Jaša Kadivec, Lovro Paparić, Niko Čubranić i Kas Te Riele, stigli su mladi igrači koji se tek nadaju afirmaciji. Iz kluba uz ostalo poručuju da će, budu li igrali Euro kup, poslati kandidaturu za organizaciju prvog turnira, što je na rasporedu krajem rujna. Razlozi su također financijski, uza sve organizacijske troškove te plaćanje sudaca, delegata i drugih službenih osoba, troškovi organizacije manji su od troškova odlaska na putovanje.