Wimbledon

Preokret i pobjeda Petre Martić protiv Francesce Jones, plasirala se u drugo kolo

Hina

Petra Martić/Foto REUTERS

Petra Martić/Foto REUTERS



LONDON – Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u drugo kolo Wimbledona, u ovogodišnjoj premijeri na londonskoj travi ona je pobijedila domaću tenisačicu Francescu Jones s 3-6, 6-1, 6-2.


Martić nije dobro otvorila meč protiv 215. igračice na svijetu koja je u glavni turnir ušla uz pozivnicu organizatora. Potom je Martić ipak pokazala daleko veću kvalitetu, ali je preko puta mreže imala i ozlijeđenu suparnicu koja se mučila s bolovima u nozi.


Kroz prvi set se igralo u valovima. Jones je povela 3-0, Martić je potom izjednačila na 3-3, ali još jednom dopustila suparnici tri gema u nizu čime je Britanka došla do prednosti od 1-0 u setovima.




U drugoj dionici terenom je zagospodarila Martić, 85. tenisačica na WTA ljestvici. Povela je 5-0 i time osigurala igranje trećeg seta. U njemu su sve očitiji bili problemi s ozljedom Jones koja je tijekom nekih poena jedva hodala terenom.


Martić je sve to iskoristila i rutinski izborila plasman u drugo kolo gdje će igrati protiv Poljakinje Ige Šwiatek, prve tenisačice na svijetu, koja je u prvom kolu svladala Amerikanku Sofiju Kenin 6-3, 6-4.


Dan ranije je drugo kolo izborila Donna Vekić kojoj je iduća suparnica Ruskinja Erika Andrejeva. U drugom kolu je i Borna Ćorić koji čeka meč protiv Amerikanca Francesa Tiafoea.


Wimbledon, tenisačice 1. kolo:


Petra Martić (Hrv) – Francesca Jones (VB) 3-6, 6-1, 6-2