Uoči sezone

Poraz Dinama u Lendavi nije pokvario raspoloženje Jakiroviću. Trener Modrih nada se pojačanjima

Davor Petrović

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Doduše, ne može se reći da je Dinamo do sada gubio vrijeme na tom planu jer u svlačionicu je stiglo nekoliko igrača, i to uglavnom bez odštete



ZAGREB Završnica priprema u Bad Radkersburgu Dinamu je donijela poraz u prijateljskoj utakmici s ukrajinskim Krivbasom (0:2), ali to nije pokvarilo raspoloženje Sergeja Jakirovića koji je uvjeren da je njegova momčad na pravom putu.


– Vidjelo se da smo još teški. Bila je to klasična zadnja utakmica na pripremama. Vidjeli smo dosta dobrih stvari, ali i onih loših. Mislim da smo brutalno kažnjeni zbog dviju grešaka, a na suprotnoj strani nam je možda nedostajalo svježine u završnici. Meni je najbitnije da se tijekom ovih deset dana nitko nije ozlijedio – kaže maksimirski šef struke koji se nada dobroj sezoni i, baš kao i svaki trener u ovo doba godine, novim pojačanjima.


Doduše, ne može se reći da je Dinamo do sada gubio vrijeme na tom planu jer u svlačionicu je stiglo nekoliko igrača, i to uglavnom bez odštete. Zapravo, jedino je transfer Marka Pjace plaćen, dok su Raul Torrente i Samy Mmaee stigli nakon isteka ugovora s Granadom, odnosno Ferencvarošem, kao pojačanja za zadnju liniju. U statusu prinove je, pak, prekaljeni golman Ivan Filipović, koji je od odlaska iz Slaven Belupa, u srpnju 2021. godine, branio za francuskog drugoligaša, zvanog Paris FC. Doduše, pripreme su tom 29-godišnjaku donijele neočekivano veliku minutažu jer je Ivan Nevistić morao raditi po posebnom režimu zbog problema s leđima.




Što se novih pojačanja tiče, u ovom trenutku Jakirovićev prioritet svih prioriteta predstavlja kvalitetno rješenje za poziciju desnog krila. Nije tajna da bi svi u Maksimirskoj 128 bili neopisivo sretni kada bi u svojoj udarnoj postavi vidjeli Marca Pašalića, ali, kako sada stvari stoje, taj film ipak neće gledati. Zapravo, možda i hoće ako odluče ponuditi svotu koja bi zadovoljila Rijeku.


U tom kontekstu nije na odmet podsjetiti da su im pregovori s Martinom Šotičekom trebali pokazati da cjenkanje ima i svojih loših strana. Naime, taj devetnaestogodišnjak koji, kako kažu njegovi treneri iz Lokomotive, ima ekstremnu brzinu i odlične radne navike, nije bio zadovoljan ponuđenim uvjetima i odbio je Dinamo, a danas je na pragu transfera u Basel.


Jedna od opcija za desno krilo je i Kolumbijac Juan Cordoba. Taj dečko je prije osam dana proslavio 21. rođendan, a prošle sezone je u 22 utakmice za Deportivo iz Calija proknjižio šest golova i dvije asistencije. Prema informacijama iz Kolumbije, klub za njegov transfer traži oko dva milijuna eura, a Cordoba više od ičega želi igrati u Europi, što bi trebalo značiti da nema ništa protiv transfera u Maksimirsku 128. Naravno, pod uvjetom da se odgovorni iz Maksimirske 128 opet ne zaigraju cjenkanjem.