Svjetsko prvenstvo u reliju (WRC) u 2026. i 2027. godini sufinancirat će se s dva milijuna eura u svakoj godini, dok će se Europsko prvenstvo u reliju (ERC) sljedeće godine sufinancirati sa 400.000 eura.


“Vlada je i ovoga puta, kao i od prvog izdanja ovog natjecanja u Hrvatskoj 2021. godine, dala snažnu podršku organizaciji Svjetskog prvenstva u reliju u Hrvatskoj. Unatoč vrlo kratkim rokovima, koji su dani od strane od organizatora, uspjeli smo osigurati nastavak
kontinuiteta održavanja jednog od najvećeg svjetskog natjecanja u našoj zemlji i u sljedeće tri godine te time pokazali kako uvijek bezrezervno stojimo uz hrvatski sport”, izjavio je ministar turizma i sporta Tonči Glavina.




“Svjetsko prvenstvo u reliju se u Hrvatskoj održavalo od 2021. do 2024. godine, a Vlada je sva četiri izdanja podržala u ukupnom iznosu većem od 3 milijuna eura. U novom trogodišnjem razdoblju, podrška je još snažnija te vjerujemo kako će ova natjecanja, koja se svake godine održavaju u predsezoni, dodatno pridonijeti kako našoj sportskoj, tako i turističkoj promociji“, zaključio je Glavina.