Domaća prvenstva

Vaterpolisti Primorja EB dočekuju Solaris, vratar Jacopo Jakov Kren uputio poziv navijačima

Igor Duvnjak

S. DRECHSLER

S. DRECHSLER

Nadam se da će ovaj susret biti prekretnica, da će protivnik od prve minute osjetiti da igramo na domaćem terenu. Mlada smo ekipa, nemamo starijeg lidera, ali dajemo sve od sebe, borbeni smo - kaže Kren



RIJEKA   Odavno je utihnuo eho ugodnih riječkih dana vaterpola koje je Primorje Erste Bank zapečatilo bombastičnim uspjehom i dugi međunarodni marš okrunilo finalom LEN Euro kupa. No, »nekad bilo, sad se spominjalo«, ljubitelji riječkog vaterpola, koji su konačno dočekali premijeru sezone na Kantridi, u ćakulama se prisjete uspjeha koji ima mjesta u bogatoj, dužoj od stoljeća povijesti ovog uglednoga riječkoga kluba, ali misli su vezane uz sadašnjost u kojoj Primorjašima redom dolaze vrlo jaki suparnici.


Jato riječkih vaterpolskih delfina suprotstavlja im se u redizajniranom izdanju, ionako mlada momčad silom prilika je još nižeg prosjeka godina s obzirom na odlazak petorice bitnih imena. No, život ide dalje, sada, uz starosjedioce, na sceni su i razna druga imena, među njima je Jacopo Jakov Kren, nadareni vratar koji je silom prilika, zbog ozljede, godinama pauzirao. Sada se vratio vrhunskom vaterpolu i u momčadi trenera Igora Hinića je pričuva Mauru Ivanu Čubraniću, pred kojim je reprezentativna karijera.


– Prošle sam se godine nakon petogodišnje pauze vratio vaterpolu – kaže Jakopo Jakov Kren. – U Jadran Kostreni su mi dali priliku da se pokušam vratiti, da uopće vidim gdje sam. Puno je to godina izvan bazena, ali uvijek sam trenirao u teretani te trčao, bio sam fizički aktivan. Uz to sam u teretani bio i kondicijski trener za mlađe kategorije, dolazeći svaki dan na bazen počeo sam trenirati i vidio da još mogu. Poslije jako dobre sezone u Kostreni, odlučio sam se za nešto ozbiljnije. Predsjednik Samir Barać mi je rekao da dođem i da ćemo malo pomalo vidjeti što će biti. Jedva sam čekao vratiti se.


Povjerenje




Barać je jedno od velikih imena u vodstvu kluba i na klupi koje izaziva lijepe dojmove o Primorju EB.


– To je jedan od razloga što sam se vratio. Pomoćnog trenera Bobana Voštića znam odmalena, s njim sam prošao mlađe kategorije. Htio sam vidjeti kako je s Igorom Hinićem s kojim nikada nisam imao šansu raditi. Tu sam, jako sam zadovoljan, imam povjerenje kluba i suigrača.


Jacopo Jakov Kren


U paru je s novom vratarskom zvijezdom Maurom Ivanom Čubranićem. Kren je jedan u velikom koru onih koji hvale riječkog vratara.


– Mauro je odličan, baš mi je drago s njim trenirati. Mogu puno naučiti od njega, ipak je fenomen i jedan od najboljih svjetskih vratara. Bio je to u mlađim kategorijama, a sada se u proteklih nekoliko sezona pokazalo da će biti jedan od glavnih vratara u reprezentaciji i općenito. Nadam se da ćemo gurati jedan drugoga da budemo što bolji.


Suigrači i Kren konačno su odahnuli od tolikih vožnji autobusom, sve uz naporne treninge i teške duele, sada konačno igraju na domaćem bazenu.


Jak gost


– Bilo je dosta teško fizički, dvaput dnevno treniramo, dan ranije išli smo na duga putovanja, ali tako je svima. Moramo se naviknuti, drago mi je da napokon igramo na ovom predivnom bazenu, uostalom, svi kažu da tu vole igrati.


Solaris, šibenski tradicionalni rival, ima svoje adute kojima prijeti Riječanima.


– Očekujem izazovnu i dobru utakmicu. Pokazali smo da možemo, pogotovo s Radničkim te s Primorcem. Imamo sada jakoga gosta, Solaris ima jako dobrih igrača, iskusnih šutera. Internacionalca Antonija Petkovića svi znaju, tu su i Andrija Vlahović, braća Akrap i Marin Vrdoljak, sin legenedarnog Zdeslava. Očekujem tvrdu utakmicu u napadu i u obrani jer oni jako dobro napadaju gol, dobri su plivački. Nadamo se pobjedi, vjerujem da ćemo odmah u utakmicu krenuti čvrsto, što nismo radili u zadnjih nekoliko utakmica. Uvijek smo lovili protivnika, ali se uvijek i uspjeli vratiti. Nadam se da će ova utakmica biti prekretnica, da će protivnik od prve minute osjetiti da igramo na domaćem terenu. Mlada smo ekipa, nemamo starijeg lidera da sve smiri, ali dajemo sve od sebe, borbeni smo, igrat ćemo do kraja. Neka svi dođu večeras navijati za nas – poručio je Kren.