Igor Hinić

Trener Primorja EB poslije visokog poraza od Mladosti: “Ušli smo u utakmicu s prevelikim respektom”

Igor Duvnjak

Igor Hinić/V. KARUZA

Igor Hinić/V. KARUZA

Najveća mi je zamjerka što smo igrali na način na koji mi ne možemo tražiti dobar rezultat. Očekujem sada reakciju protiv Šabac Elixira - kaže trener Riječana



RIJEKA  S obzirom na viđeno i prikazano na bazenu Mladosti, brzo jenjavaju odjeci pobjede zagrebačkih favorita nad mladim riječkim gostima iz Primorja Erste Bank. Tih konačnih čak osam zaveslaja razlike nakon spuštanja zavjese govore kako je na pozornici bila samo jedna momčad, ona top ekipa domaćina, skrojena ljetos za izlaske na najprestižnije priredbe kalibra borbe za europski i hrvatski naslov. Druga je pjesma što klub sa Save nije uspio uplivati u Ligu prvaka, ali zato ostaje jedan od čvrstih kandidata za sam vrh ove iznimno kvalitetne Regionalne Premijer lige i istio tako se s pravom nada kako će sezonu okončati kao novi hrvatski prvak. To su, međutim, zagrebačke teme i dileme, one riječke su suočavanje s činjenicom da se nije očekivano i na adekvatan način suprostavilo domaćinima. Istina je, naime, da bi nabrajanje zvijezda Mladosti, među kojima je i ona s Kantride, Josip Vrlić, potrajalo puno, možda i previše.


Izlet


Svaka čast, ali i do sada, ulaskom u sezonu Primorjaši su s momčadima kojima su plivali nasuprot imali jako velike favorite, bilo u Europskom kupu ili među »regionalcima«, sastave kojima su ili prijetili velikim iznenađenjem ili čak prijetnje pretvorili u stvarnost, konkretno u dalekom Kragujevcu pobjedom na peterce. Za razliku od tog dugog putovanja, kao i onog u Budvu te suprotno od Jadrana, »tamo gdje Dunav ljubi nebo«, u Budimpeštu, ovaj brzopotezni izlet do Zagreba nije dao plodove sa suparnicima koji su se nadavali golova i pritom preko mjere obilno iskorištavali igrača više.


Primorjaši su znali izboriti brojčanu prednost, ali su je pak realizirali u znatno skromnijem postotku od pobjednika (3/17), uz to nisu realizirali i jedan peterac. To su samo kockice sveukupnog mozaika, slike koja govori da u taboru Riječana ne mogu biti zadovoljni načinom na koji su parirali domaćinima, za razliku od prethodnih susretima sa zvučnim sastavima ove sezone, sada nisu znali »pokazati zube«.


Realno stanje




– Mladost je bila bolja, a mi smo s prevelikim respektom ušli u ovu utakmicu – konstatirao je trener Riječana Igor Hinić, očito nezadovoljan predstavom svojih igrača u Zagrebu među kojima i dalje nema ozlijeđenog Rakovca. – Na koncu je rezultatska razlika u ovoj utakmici takva kakva je, na kraju rezultat pokazuje trenutno realno stanje. Bilo je nekih loših segmenata, ali najveća mi je zamjerka što smo igrali na način na koji mi ne možemo tražiti dobar rezultat. Dojma sam pritom da smo previše respektirali Mladost.


Riječani su u ligi u kojoj igraju sve redom ugledni sastavi, takav je i idući, subotnji gost iz Šapca na Kantridi.


– Opet nas čeka utakmica s jednom odličnom momčadi kakve su, uostalom, sve u ovoj ligi. Očekujem sada reakciju nakon ovakve predstave i to će već nešto značiti – zaključuje Hinić.