OLYBET FUTSAL CUP

Srpski prvak pao na Trsatu! Rijeka stigla nadomak osvajanja Olybet futsal cupa

Ivan Volarić

Riječani prvo mjesto moraju potvrditi u nedjelju od 13.30 sati protiv poljske Bochnije

RIJEKA – FON BANJICA 4:3




RIJEKA  Utakmica 2. kola Olybet futsal cupa: Rijeka – Fon Banjica 4:3 (3:0). Dvorana mladosti. Gledatelja: 500. Suci: Džeko (Zagreb) i Kramar (Varaždin). Strijelci: 1:0 Husarić (10′), Turk (11′), 3:o Husarić (18′), 3:1  Petrašević (22′),  3:2 Matijević (30′), 4:2 Fetić (32′),  4:3 Makivić (38′). Žuti kartoni: Čeh (Rijeka), Šljukić, Pešić (Fon Banica).


RIJEKA: Berković, Matijević, Fetić, Radić, Rosić, Tomić, Hajdaraj, Čeh, Turk, Vesel, Husarić, Lučić, Manestar, Kamauli.


FON BANJICA: Aksentijević, Krasnić, Petrašević, Pešić, Radovanović, Makivić, Krstić, Matijević, Petrov, Šljukić, O. Pajković, Lazarević, V. Pajković, Jovanović, Pešić.




Futsal momčad Rijeke svladala je aktualnog prvaka Srbije u drugom nastupu na Olybet futsal cupu na Trsatu. Riječani su ovom pobjedom stigli nadomak osvajanja kvalitetnog pripremnog turnira u Dvorani mladosti budući da nakon dvije utakmice imaju četiri boda na kontu. Fon Banjica ima tri, a poljska Bochnia i Vrbovec po dva. Bijeli su od prve minute demonstrirali svoju moć i snagu. Osim toga na vrata se vratio i kapetan Carlo Berković čija riječ i djelo na parketu imaju posebnu težinu.


Elvir Husarić si je svojim prepoznatljivim lažnjakom oslobodio prostor za udarac, te je nakon deset minuta igre doveo Bijele u vodstvo. Minutu kasnije Teo Turk je novim pogotkom u dresu Rijeke još jednom pokazao da će biti veliko pojačanje. U svega dvije minute srpski prvak je dvaput matiran. Riječani su za razliku od susreta s Vrgorcem krenuli silovito. Goste iz Beograda uoči odlaska na odmor stigao je i treći pogodak. Husarić je skrenuo udarac Kamaulija i prevario vratara Aksentijevića.



Beograđani se nisu predavali. Nakon dvije minute nastavka su smanjili zaostatak i natjerali Riječane na maksimalan angažman i u nastavku. U 30. minuti zabio je i Matijević, te utakmicu gurnuo u rezultatski  potpuno neizvjesne vode. U posljednjih deset minuta na parketu je sve frcalo od žestokih duela, utakmica je poprimila natjecateljski karakter. U 32. minuti Alen Fetić je izborio indirektan udarac pa okrunio akciju pogodivši rašlje za 4:2.


Završnicu utakmice obilježili su  vratari, Carlo Berković s nekoliko teških obrana, i gostujući Luka Makivić, koji je zabio s gola na gol dvije minute prije kraja nakon što su Riječani ubacili igrača-vratara u igru.


 


Cianciju dres, brojni uglednici

Uvertira u utakmicu pripala je Kristijanu Cianciju, dugogodišnjem kapetanu i igraču s najviše nastupa u dresu futsal momčadi Rijeke. Cianci je istekom prošle sezone zaključio igračku karijeru, a prije utakmice osim pljeska s tribina dobio je iz ruku predsjednika Vedrana Freliha i prigodni dres za uspomenu.


Kristian Cianci sa sucima utakmice i kapetanima Rijeke i Fon Banjice


Osim navijača Cianciju su zapljeskali i brojni uglednici na tribinama poput Damira Miškovića, predsjednika HNK Rijeke i NS-a PGŽ, Darka Raića-Sudara, sportskog direktora Rijeke i člana IO-a HNS-a, zatim poznatog gospodarstvenika i  nogometnog zaljubljenika Ivana Heraka, Sanjina Ugarkovića, novog člana Uprave HMNK Rijeke, nekada aktivnog nogometnog menadžera bliskog Slavenu Biliću, koji je brinuo o karijerama Darija Kneževića i Siniše Linića…

 


U prvoj utakmici subotnjeg programa Vrgorac je pokazao da nije slučajno namučio Rijeku dan ranije. Vrgorčani su odigrali 5:5 protiv poljskog prvoligaša Bochije. Turnir završava danas kada će u 11 sati igrati Fon Banjica i Vrgorac, a od 13.30 sati Rijeka i Bochnia.