Prednost “Svijetu” uoči trećeg dana osigurali su Taylor Fritz i par koji su činili Ben Shelton i Alejandro Tabilo. Aktuialni finalist US Opena je sa 6-4, 7-5 svladao Nijemca Alexandera Zvereva nanijevši mu treći uzastopni poraz u međusobnim dvobojima, nakon što je prethodno bio bolji i u osmini finala na wimbledonskoj travi te u četvrtfinalu Grand Slam turnira u New Yorku.


“Svijet” je tako poveo sa 6-4, a u posljednjem dvoboju dana Shelton i Tabilo su Casperu Ruud i Stefanosu Tsitsipasu prepustili svega tri gema svladavši ih sa 6-1, 6-2, čime je momčad u crvenim majicama povela 8-4 protiv “plavih”.




U prva dva pojedinačna meča drugog dana pobjede su ostvarili Frances Tiafoe i Carlos Alcaraz. Amerikanac je u prvom dvoboju subotnjeg programa preokretom došao do svoje prve pobjede (3-6, 6-4, 10-5) protiv Rusa Danjila Medvjedeva u njihovom šestom okršaju, dok je Španjolac sa 6-4, 6-4 svladao Bena Sheltona.


Svaki od mečeva koji su na rasporedu posljednji dan donose po tri boda pa su “Svijetu” dovoljne dvije pobjede da po treći put zaredom zadrže trofej u svom vlasništvu, nakon što je Europa osvojila prva četiri izdanja Laver Cupa.


Nedjeljni program će započeti u 12 sati dvobojem parova, a potom će biti odigrana još maksimalno tri pojedinačna dvoboja, odnosno onoliko koliko će biti potrebno da jedna od momčadi dođe do najmanje 13 bodova.


 


LAVER CUP – drugi dan


EUROPA – SVIJET 4-8


Danjil Medvjedev – Frances Tiafoe 6-3, 4-6, 5-10


Carlos Alcaraz – Ben Shelton 6-4, 6-4


Alexander Zverev – Taylor Fritz 4-6, 5-7


Casper Ruud / Stefanos Tsitsipas – Ben Shelton / Alejandro Tabilo 1-6, 2-6