Olybet futsal Cup

Rijeka remijem protiv Vrgorca otvorila nastup na Olybet futsal Cupu, Turkov prvijenac

Ivan Volarić

Momčad i treneri HMNK Rijeke uoči utakmice s Vrgorcem/I. VOLARIĆ

Momčad i treneri HMNK Rijeke uoči utakmice s Vrgorcem/I. VOLARIĆ

Slovenac Teo Turk se početkom nastavka majstorijom predstavio riječkoj publici

RIJEKA – VRGORAC 2:2




RIJEKA   Utakmica 1. kola Olybet futsal Cupa: Rijeka – Vrgorac 2:2 (1:1). Dvorana mladosti. Gledatelja: 400. Suci: Džeko (Zagreb) i Videc (Varaždin). Strijelci: 0:1 Lukita (4′), 1:1 Fetić (5′-6m), 2:1 Turk (23′), 2:2 Raos (35′). Crveni karton: Stanković (5′). Žuti kartoni: Čeh (Rijeka), Kozarić, Barišić, Jelavić (Vrgorac).


RIJEKA: Ožbolt, Matijević, Fetić, Radić, Rosić, Tomić, Hajdaraj, Čeh, Turk, Vesel, Husarić, Manestar, Lučić, Kamauli.


VRGORAC: Poračanin, Kozarić, Gašpar, Bošković, Grbavac, Rašić, Lukita, Barišić, Sesar, Jelavić, Raos, Stanković, Tolj, Govorko.




Futsal momčad Rijeke remijem je otvorila nastup na Olybet futsal Cupu. Nova riječka momčad (bez Berkovića, Sutona…), pred kojom je skorašnji nastup u SuperSport HMNL-u predstavila se pritom svojim navijačima i pokazala uobičajene simptome momčadi u stvaranju. To znači da je bilo nekih jako dobrih, ali i nekih malo manje dobrih stvari. Pripremne utakmice i služe upravo zato da bi ukazale na ono na čemu se mora raditi u nastavku priprema.


Novi prvoligaš Vrgorac, dobro organizirani sastav na visokoj energetskoj razini, je pritom stigao kao naručen za trenera Duje Maretića i njegove suradnike. Natjerao je Bijele na maksimalan angažman. Lukita je u 4. minuti okončao lijepu akciju Vrgorčana za početnu prednost gostiju. Riječani su odgovorili u 5. minuti kada je Stanković rukom zaustavio loptu na putu u nebranjenu mrežu, a Fetić iskoristi šesterac. Početkom nastavka Turk je na asistenciju Rosića poslagao lažnjakom na parket vratara i braniča Vrgorca i zaradio aplauz za prvijenac u dresu Rijeke. Pričuvni vratar Leon Tomić s nekoliko sjajnih obrana čuvao je minimalno riječko vodstvo do 35. minute i pogotka Raosa nakon što je Husariću pobjegla lopta tamo gdje se to obično skupo plaća.


Imali su gosti i deseterac tri i pol minute prije kraja za vodstvo, ali je Kozarić poslao loptu kraj gola. Ubrzo su i gosti napravili šesti akomulirani prekršaj, no Fetićev udarac s deset metara obranio je vratar Rašić.  Vruća završnica na kraju su začinile dvije vratnice Riječana (Rosić i Husarić) i još jedna sjajna Tomićeva reakcija za najpravedniji ishod utakmice – remi.


U prvom susretu turnira srpski Fon Banjica je svladala Bochniju 4:2. Poljacima nije pomogla ni podrška 30-ak svojih navijača oboružanih klupskim koji su potegnuli na Kvarner iz istoimenog grada nedaleko Krakova.


Subotnji program od 18 sati otvaraju Vrgorac i Bochnia, a nastavljaju u 20.30 sati Rijeka i Fon Banjica. Sve zajedno završava u nedjelju kada će u 11 sati igrati Fon Banjica i Vrgorac, a turnir u 13.30 sati zatvaraju Rijeka i Bochnia.